Eleccions municipals 2023
Equip de Plataforma Santa Margarida i els Monjos
Foto: Equip de Plataforma Santa Margarida i els Monjos | Cedida a Principal
Eleccions municipals

Una plataforma de joves irromp i sacseja la política en un feu del PSC al Penedès

Temps de lectura: 2 minuts
Equip de Plataforma Santa Margarida i els Monjos
Foto: Equip de Plataforma Santa Margarida i els Monjos | Cedida a Principal

"Adéu polítics". Una plataforma de joves, molts d'ells encara estudiants, ha irromput amb força en un feu històric del PSC al Penedès, a Santa Margarida i els Monjos. Es tracta d'una de les llistes amb la mitjana d'edat més joves d'arreu del territori espanyol, i que tan sols s'ha quedat a tres vots de consolidar-se com segona força.

Per què és important? Plataforma per Santa Margarida i els Monjos és l'única formació política que ha aconseguit créixer en regidors. I ho ha fet en una localitat on els socialistes sempre s'han imposat per majoria absoluta des del 1979.

Resultats: Tot i que el PSC ha mantingut els seus 7 regidors per seguir governant amb majoria absoluta, els socialistes han perdut centenars de vots pel camí. ERC s'ha enfonsat de 4 regidors a tan sols dos, seguits de molt a prop, gairebé empatats, per la plataforma de joves.

Qui són? "Persones o polítics", així han centrat la seva humil campanya electoral, a més de no tenir gens de vergonya d'entrar al cos a cos amb el PSC.

  • "Tots som joves, del 2000, 2001, 2002 i, fins i tot, del 2004", relata Fernández a aquest mitjà. De fet, ha subratllat que la majoria dels integrants de la llista encara estan cursant els seus estudis. 

A partir d'ara: La joveníssima llista, que ara podrà collar l'hegemonia socialista des de l'oposició, ha promès seguir batallant per construir "una alternativa forta" per batre el PSC en els propers comicis. 

  • "Volem posar fi a 48 anys de majories absolutes socialistes consecutives, volem canviar la forma en què es gestiona el municipi", proclamen en un comunicat on celebren els històrics resultats.
  • Plataforma estan confiats de poder donar-li el tomb definitiu pel 2027 i tenyir de lila la localitat penedesenca.

 

 

Etiqueta: Eleccions