Eleccions municipals 2023
El nou alcalde de Girona, Lluc Salellas, amb la vara de batlle
Foto: El nou alcalde de Girona, Lluc Salellas, amb la vara de batlle | ACN
Eleccions municipals

El cupaire Lluc Salellas, nou alcalde de Girona

Temps de lectura: 1 minut
El nou alcalde de Girona, Lluc Salellas, amb la vara de batlle
Foto: El nou alcalde de Girona, Lluc Salellas, amb la vara de batlle | ACN

Lluc Salellas ha estat investit aquest matí com a nou alcalde de Girona. El candidat de Guanyem, una coalició de forces d'esquerra amb presència de la CUP, ha estat votat per 17 dels 27 regidors amb el suport de Junts i ERC. 

Per què és important? El tripartit que governarà Girona els pròxims 4 anys ha escenificat una unitat independentista poc habitual els últims anys. 

Què en sabem? L'exconsellera Gemma Geis (Junts) serà la vicealcaldessa i Quim Ayats (ERC) serà segon tinent d'alcalde i mantindrà l'àrea de cultura, esports i educació.

Què diu? Salellas ha celebrat el govern “legítim” que representa "les dues grans majories que hi ha a la ciutat: la progressista i la independentista". 

  • "Hi haurà qui voldrà vendre la imatge que aquest és un govern de part; però serà ampli, fort, de majoria, canvi i transformació".

En detall: El triparit s'ha estrenat amb els retrets de la socialista Sílvia Paneque, que tot i guanyar les eleccions queda a l'oposició. Ha dit que l'alcaldia "té un preu alt" i que és l'acord "més difícil d'explicar de la història".

Etiquetes: Girona CUP