Eleccions generals 2023
Marta Madrenas (Junts)
Foto: Marta Madrenas (Junts) | Europa Press
Eleccions generals

Marta Madrenas es perfila com a cap de llista de Junts a Girona pel 23-J

Temps de lectura: 2 minuts
Marta Madrenas (Junts)
Foto: Marta Madrenas (Junts) | Europa Press

L'encara alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, es perfila com a possible cap de llista de Junts per Girona a les eleccions espanyoles del pròxim 23 de juliol. 

Per què és important? A l'espera de les negociacions entre ERC i Junts per presentar una possible llista unitària de l'independentisme a les eleccions generals convocades pel president espanyol, Pedro Sánchez, els partits comencen a moure fitxa per decidir caps de llista. 

Què en sabem? L'actual alcaldessa de Girona, que deixarà el càrrec el pròxim 17 de juny quan es constitueixi el nou consistori, sospesa presentar-se a les primàries que possiblement obrirà el seu partit. 

  • Madrenas, que no s'ha presentat aquest any a l'alcaldia de la capital gironina, ja havia parlat d'aquesta possibilitat amb Junts per presentar-se a les eleccions que es preveien a finals d'aquest any. 
  • Junts ha posat aquesta opció damunt la taula i la presidenta del partit, Laura Borràs, i el secretari general, Jordi Turull, n'estarien al cas. 
  • Ara caldrà veure si s'haurà d'enfrontar amb algun altre candidat o candidata de JxCat que també hi opti, o bé aquest serà un procés plàcid.

D'on venim: Aquest juny, Marta Madrenas, que també és diputada al Parlament, tancarà una etapa de dotze anys a l'Ajuntament de Girona, set dels quals com a alcaldessa.

  • Madrenas va entrar a l'Ajuntament de Girona l'any 2011. Aleshores, sota les sigles de CiU i amb la candidatura que encapçalava Carles Puigdemont. Va ser regidora d'Ocupació i Empresa i d'Urbanisme i Activitats, i al març del 2016, després del salt de Puigdemont a la presidència de la Generalitat i del mandat fugaç d'Albert Ballesta, va accedir a l'alcaldia.
  • A més, des del 2018 també és diputada al Parlament de Catalunya.