En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat

Panoràmica de Barcelona

Segueix tota l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

20:20

La Llei d'Amnistia inicia aquest dijous la seva recta final al Congrés i la seva aprovació dependrà de Junts, el suport del qual no és imprescindible a la Comissió de Justícia, però sí que ho serà quan el text arribi al Ple del Congrés. Aprovat el dictamen, el següent pas serà elevar-lo al Ple del Congrés, que el podria votar el dijous 14 de març o la setmana següent, el 21. I aquí sí que serà imprescindible el vot afirmatiu de Junts.

19:00

Estudi. El licor s'ha convertit en el producte que més es roba als supermercats en el que va del 2024, segons un estudi de STC, una empresa especialitzada en protecció dels punts de venda. Li segueixen l'oli, amb un creixement exponencial en els últims mesos, els ibèrics, els productes d'afaitada i els vins. 

18:10

Tecnologia. L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha ordenat una mesura cautelar contra Tools for Humanity Corporation perquè cessi en la recollida i el tractament de dades personals que està realitzant a Espanya en el marc del seu projecte Worldcoin.

17:30

Cas Koldo. El director del Servei de Salut de les Balears, Javier Ureña, ha negat que l'anterior govern autonòmic, liderat per Francina Armengol, informés l'actual Executiu de la popular Marga Prohens sobre la reclamació presentada contra l'empresa que va subministrar mascaretes defectuoses durant la pandèmia. 

16:20

Corrupció. Agents dels Mossos d’Esquadra, Europol, policia espanyola i policia portuguesa han detingut almenys tres persones en l’operatiu contra el blanqueig de capitals procedent del tràfic de drogues, que des de primera hora del matí, s’està portant a terme en diferents ciutats d’Espanya i Portugal. Les tres detencions han tingut lloc a Valls (Alt Camp), una al passeig de l’estació número 5 i dues més al número 2.

15:30

Successos. La Policia Nacional ha detingut set persones i n’investiga quatre més en nou províncies de l’Estat per tinença de pornografia infantil en núvols d’emmagatzematge. Les detencions s’han fet a Barcelona, Alacant, Astúries, Madrid, Màlaga, Palència, València, Valladolid i Saragossa. 

14:50

Salut. L'Agència de Salut Pública ha detectat dos casos de xarampió en les últimes setmanes, però encara no n'ha identificat de secundaris. El primer és un jove que no estava vacunat i que es va contagiar a l'estranger. El segon, un infant que va iniciar símptomes fora de l'Estat. Tots dos es troben bé.

14:05

Futbol. La Fiscalia de Madrid sol·licita quatre anys i nou mesos de presó per a l'entrenador del Real Madrid, Carlo Ancelotti, per defraudar a Hisenda més d'un milió d'euros.Segons ha informat el Ministeri Públic aquest dimecres, la Fiscalia li imputa dos delictes contra la Hisenda Pública.

  • El tècnic del Reial Madrid hauria defraudat a Hisenda més d'un milió d'euros en els exercicis fiscals del 2014 (386.361 euros) i 2015 (675.718 euros). En realitat, els seus ingressos eren molt més grans. Un total d'1,2 milions el 2014 i gairebé tres milions més el 2015 “sense que Ancelotti o les altres dues entitats hagin tributat per aquestes quantitats”.
13:15

Barcelona. L'alcalde Jaume Collboni desafia Ada Colau i insisteix que "primer van les polítiques i després van les cadires".

  • D'aquesta manera condiciona l'entrada dels comuns al seu govern amb l'aprovació dels pressupostos. 
  • Per la seva banda, la líder dels comuns a Barcelona insisteix a Collboni per fer un tripartit amb ERC al govern municipal. 
12:45

Barcelona. La càrrega d’un camió d’escombraries s’ha incendiat al carrer de Pau Claris, a la cantonada amb el carrer de Provença. El foc ha obligat la Guàrdia Urbana a tallar el trànsit en dues vies que conflueixen en aquest punt de l’Eixample.

12:42

Estats Units. Nikki Haley abandona la cursa per la nominació republicana als Estats Units. 

  • Donald Trump serà el pròxim candidat de les eleccions nord-americanes i es tornarà a enfrontar a l'actual president Joe Biden. 
12:35

Amnistia. El PP dona per fet que Sánchez donarà "absoluta impunitat" als independentistes. 

  • "Volen beneficiar persones que han delinquit, que estan pendents de sotmetre's a la justícia. I és una aberració política, una aberració jurídica i una aberració moral”, ha dit Miguel Tellado. 
11:55

Igualtat. La vicepresidenta espanyola Yolanda Díaz ha anunciat sancions a la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i a tres clubs femenins, el Barça, l'Espanyol i l'Europa, per no tenir plans d'igualtat ni protocols contra l'assetjament.

11:05

Operació policial. Dispositiu conjunt dels Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Policia Judiciària contra una organització criminal de blanqueig de diners. Es fan escorcolls a Catalunya, Madrid, Andalusia i Portugal. 

10:36

Nova jornada de protesta dels pagesos. Un grup de tractors tallen la AP-7 a l’Ampolla en els dos sentits. 

10:20

Corrupció. Koldo García va cobrar del PSOE més de 26.000 euros com a "executiu" del partit entre 2017 i 2019, quan Ábalos era secretari d'organització dels socialistes. 

09:30

Amnistia. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, cedeix i accepta aplicar canvis en la llei d'amnistia per arribar a un acord amb Junts. 

  • El socialista ha dit que dona "més garanties" als independentistes i, especialment, a Carles Puigdemont. 
08:56

Temps. Jornada amb el cel serè arreu del territori excepte algunes nuvolades al nord de Catalunya. La temperatura serà lleugerament més baixa.