Política
El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez
Foto: El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez | EFE
Amnistia

Sánchez cedeix davant Junts i aplicarà canvis a la llei d'amnistia

Temps de lectura: 2 minuts
El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez
Foto: El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez | EFE

Finalment, el PSOE cedeix i acceptarà els canvis de Junts en la llei d'amnistia per fer possible un acord. 

Per què és important? L'acord per la llei d'amnistia entre socialistes i el partit de Carles Puigdemont és imminent. Sánchez cedeix i acceptarà els canvis que vol aplicar Junts. 

Què en sabem? El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha admès en una conversa informal amb periodistes que aplicarà els canvis a la llei d'amnistia per poder arribar a un acord amb Junts. 

  • El socialista ho ha dit en un vol cap al Brasil, i ha assegurat que l'objectiu d'aplicar els canvis és donar garanties que tots els condemnats pel procés finalment seran beneficiats. 
  • Sánchez no ha avançat si els canvis en la normativa faran referència als delictes de terrorisme, tal com demanava Junts. 
  • El president espanyol ha assegurat que la llei d'amnistia donarà més garanties a Junts, però que seguirà sent constitucional i complirà amb els requisits del dret europeu. 

En detall: Els nous canvis en la llei d'amnistia beneficiaran a Puigdemont i a tots els implicats en el procés independentista català. 

  • D'aquesta manera, i amb la imminent aprovació de la normativa, Sánchez aconsegueix fer un pas endavant i sumar un potencial soci per aprovar els pressupostos estatals. 

Previsions: La llei en qüestió es tornarà a votar aquest dijous a la comissió de Justícia del Congrés. La votació es tornarà a produir perquè fa un mes Junts va tombar la llei pactada entre PSOE i ERC, ja que consideraven que deixaven fora els delictes de terrorisme.