Política
Pedro Sánchez, Yolanda Díaz i Teresa Ribera al Congrés dels Diputats
Foto: Pedro Sánchez, Yolanda Díaz i Teresa Ribera al Congrés dels Diputats | @Yolanda_Diaz_ | X
Amnistia

Díaz vol prohibir els indults per corrupció mentre amnistia la malversació del Procés

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez, Yolanda Díaz i Teresa Ribera al Congrés dels Diputats
Foto: Pedro Sánchez, Yolanda Díaz i Teresa Ribera al Congrés dels Diputats | @Yolanda_Diaz_ | X

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, assegura ara que les causes per corrupció tampoc no poden ser ni amnistiades ni indultades. 

Per què és important? Les paraules de Yolanda Díaz arriben només 24 hores abans que es reuneixi la Comissió de Justícia del Congrés on s'arribarà previsiblement a un acord sobre la llei d'amnistia per als encausats pel Procés, afectats també per causes relacionades per malversació.

Què diu? En una entrevista a TVE, Yolanda Díaz, ha proposat prohibir que s'indultin o amnistiïn les persones que hagin estat condemnades per corrupció.

  • El que vol la vicepresidenta és que es modifiqui la legislació que regula el perdó del govern espanyol "perquè aquest no es pugui aplicar en casos de corrupció" i "mai més" se'n vegin beneficiades persones que hagin estat sentenciades per això.
  • Malgrat les seves paraules, l'amnistia que impulsen PSOE i Sumar té, entre altres conseqüències, esborrar precisament la corrupció que afecta els independentistes catalans i que es va executar amb el desviament de diners per a fins il·legals.
  • La dirigent gallega ha insistit a diferenciar les causes de corrupció amb les causes del procés que seran amnistiades, i ha assenyalat que el plantejament d'aquesta llei d'amnistia és "diferent" ja que és una "causa única" que té "caràcter general" i es refereix a "uns fets vinculats a la independència de Catalunya".

Per acabar: Díaz ha assenyalat que des de Sumar "no defensaran que cap persona tingui un privilegi relacionat amb una causa de corrupció".

  • "Hem dit alt i clar que aquestes persones vinculades a causes de corrupció no poden ser amnistiades ni indultades", aclareix la vicepresidenta.