En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Les reaccions a les eleccions anticipades a Catalunya

El Govern de la Generalitat

Les reaccions a les eleccions anticipades a Catalunya

Temps de lectura: 1 minut

20:10

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la pena de tres anys i mig de presó contra Adrian Sas per haver agredit dos mossos d’esquadra al parc de la Ciutadella de Barcelona durant el primer aniversari de l’1-O. Sas va ser condemnat, ara amb sentència ferma, pels delictes d'atemptat i lesions per colpejar amb un pal al cap dos mossos d'Esquadra.

19:20

La Policia Nacional ha detingut 17 persones, dues de Barcelona, com a membres d'una organització que elaborava i venia la droga rosin, que està feta a partir d'haixix ultraconcentrat i es fa servir en vapejadors. La banda gestionava sis plantacions de marihuana i dues associacions cannàbiques.

18:35

Traspàs Rodalies. El Ministeri de Transports i la Generalitat han constituït la comissió de seguiment per al traspàs de Rodalies i han acordat la creació d'un setè grup en matèria sindical i laboral per "reforçar la participació" dels treballadors de Renfe i Adif. 

17:50

Els equips d'emergència han localitzat finalment aquest migdia a Gerard M, el veí de Santpedor que va desaparèixer dimecres quan va sortir a passejar per la muntanya. L'home ha caigut a la zona del pou de glaç a prop de la riera de Rajadell, a Sant Salvador de Guardiola. Els GRAE han hagut de desbrossar la zona de difícil accés i l'han pogut immobilitzar amb un matalàs especial per reduir la pressió de possibles lesions. Finalment, un helicòpter medicalitzat l'ha traslladat en estat greu a l'hospital Taulí de Sabadell.

17:00

Congrés. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, reacciona a l'aprovació de la llei d'amnistia a la cambra baixa i ataca Sánchez: "Depèn del que li diu Puigdemont i del que calla Ábalos".

16:05

Cultura. Maria Rodríguez Soto ha guanyat el premi a la millor actriu del festival South by Southwest pel seu treball a Mamífera, la pel·lícula de Liliana Torres que reflexiona sobre la no-maternitat com a opció vital. Amb Enric Auquer de coprotagonista, el film es presentarà al festival D'A el 6 d'abril.

15:25

Eleccions 12-M. El PP allarga la mà a Ciutadans i proposa unificar candidatures de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12-M. 

14:40

Presons. Els Mossos d’Esquadra han carregat per evitar que els sindicats de presons entrin per la força al districte administratiu, on hi ha la seu de diversos departaments, entre ells el de Justícia. Els sindicats protesten per la mort d’una cuinera a la presó de Mas d’Enric a mans d’un intern que després es va suïcidar. Més d’un centenar de persones han fet proclames com ara ‘consellera dimissió’ i ‘consellera assassina’, i després han intentat entrar a l’edifici que acull la seu de Justícia.

14:05

Europa. La justícia europea condemna Espanya per no prevenir la contaminació de nitrats causada per l'agricultura i la ramaderia. 

13:53

El congrés espanyol aprova la llei d’amnistia 

  • La llei anirà ara el senat, on el PP té majoria
13:35

Els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut 21 persones per fer grafitis en trens i metros a diferents punts d'Espanya, amb un perjudici econòmic d'un milió d'euros. Als arrestats, la majoria veïns de Catalunya, se'ls atribueixen més de 200 delictes.

13:00

Risc d'incendi. A partir d'aquest divendres, 15 de març, i fins al 15 d'octubre ja no es pot encendre foc en terreny forestal.

12:35

Madrid. El xicot d'Isabel Díaz Ayuso va oferir a la Fiscalia arribar a un pacte per declarar-se culpable de dos delictes contra Hisenda per evitar el judici. 

  • L'advocat de González Amador va enviar un correu electrònic on proposava a la Fiscalia de Madrid un pacte de conformitat per saldar el deute que tenia amb Hisenda. 
11:45

Sequera. Les reserves dels pantans de les conques internes segueixen pujant de nivell i ja se situen en el 15,12%. L'augment de temperatures està accelerant el desgel de la gran quantitat de neu que hi ha al Pirineu i això està fent créixer els cabals d'aigua dels rius que desemboquen als embassament.

10:15

Economia. L'Índex de Preus de Consum (IPC) es va reduir sis dècimes fins al 2,7% al febrer a Catalunya en comparació amb el mes de gener, segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

  • Una rebaixa marcada per la moderació dels preus de l'electricitat, un 3,2% menys que un mes enrere, i amb una variació anual d'un -12%, mentre que els aliments van retrocedir un 0,2% respecte al primer mes de l'any i una taxa anual del 4,8%. 
09:35

Congrés. Aquest dijous es vota la llei d'amnistia al Congrés dels Diputats després de setmanes de negociacions entre PSOE i ERC i Junts. 

  • En cas de superar la votació, pas en principi segur amb el suport del PSOE, Sumar i tots els partits sobiranistes, la norma anirà al Senat, on toparà amb la negativa de la majoria absoluta que té allà el PP. Posteriorment, la llei tornarà al Congrés, on podrà ser avalada definitivament per entrar en vigor a la primavera.
09:00

Temps. Matí amb el cel assolellat i tarda amb nuvolades arreu del país. Algunes precipitacions al final del dia a les comarques de l'oest del territori.