Política
Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso
Foto: Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso
PP

La parella d'Ayuso va oferir un pacte a la Fiscalia per declarar-se culpable

Temps de lectura: 2 minuts
Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso
Foto: Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso

El xicot d'Isabel Díaz Ayuso va oferir a la Fiscalia arribar a un pacte per declarar-se culpable de dos delictes contra Hisenda per evitar el judici. 

Per què és important? La parella d'Isabel Díaz Ayuso, Alberto González Amador, hauria defraudat presumptament a Hisenda més de 350.000 euros entre el 2020 i el 2021 a través d'una trama de factures falses i societats pantalla. 

Què en sabem? Segons avança la Cadena SER, l'advocat de González Amador va enviar un correu electrònic on proposava a la Fiscalia de Madrid un pacte de conformitat per saldar el deute que tenia amb Hisenda. 

  • Per tant, la parella d'Ayuso hauria assumit dos delictes fiscals contra Hisenda i estaria disposat a pagar la quantitat que devia. González Amador hauria admès la comissió de dos delictes fiscals per 350.000 euros. 

En detall: A l'email, enviat per l'advocat del xicot d'Ayuso, es comunica la voluntat d'arribar a un pacte per pagar la multa per dos delictes: "Estudiat l'assumpte, i de comú acord amb Alberto González, us comunico que és voluntat ferma d'aquesta part assolir una conformitat penal, reconeixent íntegrament els fets (certament s'han comès dos delictes contra la Hisenda Pública) així com procedir a rescabalar el dany causat pagant íntegrament la quota i interessos de demora a l'AEAT". 

  • La data de l'email és anterior al mes de març, quan la Fiscalia de Madrid va presentar la denúncia davant dels jutjats. 

En profunditat: Segons fonts judicials, la resposta de la Fiscalia va ser que aquest assumpte havia de ser tractat durant el judici i que seria en aquell moment en què s'hauria d'analitzar qualsevol mena d'acord.