Política
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | @Congreso_Es | X
Congrés

Sánchez exigeix a Feijóo la dimissió d'Ayuso: "Tingui coratge, sigui valent"

Actualitzat: Dimecres, 13 de març de 2024. 09:46
Temps de lectura: 2 minuts
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | @Congreso_Es | X

Tens debat a primera hora del matí al Congrés dels Diputats. El cas de corrupció que esquitxa a l'actual de parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha arribat en els discursos de la cambra baixa. 

Per què és important? La Fiscalia de Madrid ha denunciat a Alberto González Amador, parella d'Ayuso, després de rebre un informe de l'Agència Tributària amb les conclusions d'una investigació que es va iniciar fa dos anys. 

  • Alberto González Amador hauria defraudat presumptament a Hisenda més de 350.000 euros entre el 2020 i el 2021 a través d'una trama de factures falses i societats pantalla. 

Què diu? El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha exigit al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que demani la dimissió d'Ayuso, una de les dirigents més populars de la seva formació. 

  • El president socialista, des del seu escó del Congrés, ha explicat que el govern espanyol està col·laborant amb la justícia pel cas Koldo i ha demanat a Feijóo que "siguin coherents amb el que prediquin" amb el cas de la parella d'Ayuso. 
  • "Li exigeixo que demani la dimissió de la senyora Ayuso com a presidenta de la Comunitat de Madrid", ha afirmat Sánchez per sobre dels aplaudiments de la bancada socialista. 
  • "Tingui coratge, sigui valent, exigeixi la dimissió de la senyora Ayuso de la Comunitat de Madrid, encara que això li costi el lloc com al senyor Casado", ha conclòs Sánchez. 

Per altra banda: El líder del PP ha acusat Sánchez d'haver tingut una actitud "còmplice" davant la trama de corrupció que esquitxa al seu executiu amb el cas Koldo. 

  • Feijóo ha aprofitat per relacionar la trama de corrupció amb la visita de la vicepresidenta de Nicolás Maduro a l'aeroport de Madrid en plena matinada i carregada de maletes: "Per què no ha donat explicacions als ciutadans del que només vostè pot contestar? Doni la cara perquè això afecta el seu partit, el seu govern i probablement l'afecta també a vostè". 
  • El popular ha seguit atacant a Sánchez i el seu executiu: "Armes, sòrdides fotografies, ferraris, xivatades, com més encén el ventilador més acredita la seva desesperació", ha respost.