Política
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
Foto: La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso | Flickr
Madrid

La Fiscalia denuncia la parella d'Ayuso per defraudar 350.000 euros a Hisenda

Actualitzat: Dimarts, 12 de març de 2024. 11:53
Temps de lectura: 3 minuts
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
Foto: La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso | Flickr

La parella d'Isabel Díaz Ayuso, Alberto González Amador, hauria defraudat presumptament a Hisenda més de 350.000 euros entre el 2020 i el 2021 a través d'una trama de factures falses i societats pantalla. 

Per què és important? Alberto González Amador és parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid des del 2021. Actualment, la parella viu conjuntament al centre de Madrid. 

Què en sabem? Segons avança elDiario.es, la parella de la líder del PP madrileny hauria defraudat 350.951 euros a Hisenda. La Fiscalia de Madrid ha denunciat a González Amador després de rebre un informe de l'Agència Tributària amb les conclusions d'una investigació que es va iniciar fa dos anys. 

  • Hisenda apunta que hauria detectat moviments sospitosos de les societats de la parella d'Ayuso per enriquir-se durant els anys de la pandèmia. 

En detall: L'Agència Tributària atribueix a González Amador dos delictes de frau fiscal en l'impost de Societats per un valor de 155.000 euros l'any 2020 i uns altres per valor de 195.951,42 euros en el següent any. 

  • A més, també se li imputa falsedat documental per presentar factures falses a través d'empreses externes amb l'objectiu de rebaixar beneficis extraordinaris en les seves societats. 
  • En resum, el xicot d'Ayuso hauria presentat fins a 15 factures falses amb unes despeses no reals que sumaries 1,7 milions d'euros. D'aquesta manera va aconseguir reduir beneficis i estalviar-se de pagar 350.000 euros ments en impostos. 

En profunditat: Les empreses investigades són propietat de la parella d'Ayuso: Maxwell Cremona Ingeniería y Procesos para el Fomento del Medioambiente, dedicada a oferir serveis sanitaris; i Masterman & Whitaker Medical Supplies and Health Process Engineering, una empresa sense treballadors del sector de cosmètica i farmàcia. 

Reaccions: Ayuso ha comparegut aquest dimarts des de Castelldefels i ha denunciat que és víctima d'una campanya de la Moncloa: "No hi ha hagut ni trama ni res del que s'intenta fer creure des de la Moncloa". 

  • La presidenta madrilenya ha assegurat que només tenia coneixement que la seva parella estava "patint" una inspecció d'Hisenda: "Des de fa 5 anys, cada dia tinc una cosa semblant. Primer va ser el meu difunt pare, que no es va poder defensar d'unes acusacions. Després va ser el meu germà, després la meva mare, cosins, el meu poble, el meu barri, la meva escola, els meus professors, el meu expedient acadèmic, la meva vida laboral", ha declarat. 
  • "Ara tocava el xicot. Això és part del que he patit des de fa 5 anys. Ell està afrontant una inspecció d'Hisenda. Això no té res a veure amb la Comunitat de Madrid", ha explicat.