Open Melon
Isabel Díaz Ayuso, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: Isabel Díaz Ayuso, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram
8-M

Ayuso es pregunta en ple acte pel 8-M "quan és el Dia de l'Home"

Actualitzat: Divendres, 8 de març de 2024. 16:39
Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Díaz Ayuso, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: Isabel Díaz Ayuso, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, s'ha demanat aquest 8-M i en ple acte pel Dia de les Dones "quan és el Dia de l'Home" per parlar dels problemes que afecten aquest col·lectiu.

Què diu? "Totes som o mares, o cosines, o germanes, o amigues. Per això, ens impliquen a nosaltres també algunes xifres", ha exposat durant l'entrega dels reconeixements amb motiu del Dia Internacional de la Dona celebrat a la Reial Casa de Correus. 

  • "La xifra de suïcidis, en homes, és tres vegades més gran que la de les dones" ha assegurat la presidenta regional. També s'ha referit a l'abandonament escolar, que és més freqüent en homes, que el 79% de les víctimes d'accidents de trànsit van ser homes el 2023 o que el 97% dels soldats víctimes de les guerres són homes.
  • "No sé quan és el Dia de l'Home per parlar de tot això, jo crec que no cal i que el més valuós és treballar cada dia, no per compensar les estadístiques i igualar-nos a tots, sinó perquè hi hagi menys homes i menys dones que siguin víctimes", ha afegit a continuació.

A més, Ayuso ha criticat la "revolució feminista", que als seus ulls "va substituir" el feminisme originari i "va orquestrar l'atac a l'home, la família, la mare i la maternitat".

  • "Amb el moviment feminista que volia la igualtat davant la llei i les oportunitats de la dona, guanyem tots. Però amb la revolució feminista es "fabriquen problemes paral·lels, greuges, ideologia i tot degenera" amb campanyes "qüestionant les dones" o "complicant-los la seva participació en l'esport o l'accés a proves selectives per culpa de lleis ideològiques".
  • La presidenta ha defensat, a més, que provoca també que les dones "dubtin si ser mares" descrivint la maternitat com "la pèrdua de la llibertat, com una càrrega o un estereotip". Ha remarcat que s'estan perfilant "agendes polítiques i mediàtiques que obliden el 50% de la població".

Per acabar: De viatge institucional per Xile, Pedro Sánchez no ha perdut l'oportunitat en llançar un dard a la presidenta per aquestes paraules: "Si ella és presidenta també ho és com a conseqüència de la lluita per empoderar les dones en tots els àmbits, també el polític".