En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Vista panoràmica de Barcelona ennuvolada

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

19:15

Mobilitat. Óscar Puente assegura que "les carreteres no són de franc, o bé es paguen a través dels seus usuaris o bé es paguen a través dels impostos de tots".

18:00

Eleccions 12-M. El candidat de Cs, Carlos Carrizosa, ha explicat que el seu partit ha presentat un recurs al jutjat contenciós administratiu per evitar que Carles Puigdemont pugui ser candidat a les eleccions del 12-M. Concretament, contra la decisió de la Junta Electoral d'avalar la candidatura del cap de llista de Junts. En declaracions als periodistes, Carrizosa ha defensat que el padró de Puigdemont "no respon a la realitat" perquè no viu a Catalunya.

17:00

Barcelona. La primera tinent d'alcalde, Laia Bonet, ha descartat aquest dimecres retirar de Google Maps altres línies de bus més enllà del 116 per combatre la massificació turística. Bonet ha admès que la mesura "no és la solució a tot" i que no se sap si continuarà sent efectiva amb el pas del temps.

16:00

Protecció Civil informa de manca de telefonia i internet per una avaria derivada d'un incendi, que afecta gran part de la demarcació de Lleida.

15:20

Política. Feijóo insta Sánchez a "trencar" amb Bildu i a signar al notari que no hi pactarà "si no condemna els assassinats d'ETA".

14:20

Cas Guàrdia Urbana. L’advocada de Rosa Peral, Núria González, ha demanat saber què ha confessat exactament l’altre condemnat pel crim de la Guàrdia Urbana abans de valorar demanar una revisió de la sentència. “Tot el que ha dit l’Albert fins ara és mentida. El que estudiarem ara és quines d’aquestes afirmacions que va fer durant el judici han tingut algun tipus d’efecte o influència en la condemna de la Rosa”, ha indicat González en declaracions a Catalunya Ràdio, on ha insistit que primer han de saber què ha dit exactament, i ha reconegut.

13:15

Migracions. D'ençà que va començar l'any, Espanya ha rebut 17.529 immigrants de manera irregular per mar o terra, una xifra que multiplica per més del triple el nombre que es va assolir durant el mateix període de l'any passat. 

12:00

Economia. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès cautelarment la cotització a borsa de Naturgy a l'espera d'una "informació rellevant" sobre la companyia, segons ha difós en un comunicat. El regulador ha pres la decisió amb efectes immediats pocs minuts després de les nou del matí d'aquest dimecres, l'endemà que Criteria Caixa confirmés converses "preliminars" amb un "potencial grup inversor" que manifestava estar en contacte amb alguns dels accionistes de referència de l'energètica.

11:10

Eleccions 12-M. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha acusat el cap de llista del PSC al 12-M, Salvador Illa, de defensar la proposta de Cs sobre el trilingüisme a l'escola. El candidat d'ERC s'ha mostrat "preocupat" perquè Illa hagi "canviat el posicionament tradicional" del PSC, i ja no defensi la immersió lingüística. En aquest sentit, Aragonès ha asseverat que cal un president que defensi la llengua "sempre" i que "no l'abandoni mai".

10:40

La Guàrdia Civil ha detingut almenys 32 persones en una operació contra un grup violent vinculat als Latin Kings a punts de Tarragona i de Barcelona. Per ara s’han fet 13 entrades i escorcolls, dues a la demarcació de Tarragona, en concret a Reus, i 11 a la de Barcelona, com ara a l’Hospitalet de Llobregat. El dispositiu continua en marxa perquè falta executar un escorcoll a Granollers, però la Guàrdia Civil està esperant resposta del jutjat d’instrucció perquè aquesta entrada no estava prevista en un inici.

10:11

Cultura. Mercabarna-flor ha previst que es venguin set milions de roses aquest Sant Jordi, però ha advertit que serà el darrer amb producte local. Per la seva part, el president de Mercabarna, i regidor d'Economia de Barcelona, Jordi Valls, ha ressaltat que serà la primera diada en jornada no festiva després de les restriccions per la pandèmia. Per tot plegat, Valls ha calculat que serà un Sant Jordi “multitudinari” i que les vendes pujaran un 20% més que l’any passat.

09:25

La Guàrdia Civil ha detingut almenys quinze persones en el marc d'una operació contra bandes d'origen llatinoamericà a Reus i punts de l'àrea de Barcelona, segons han informat a l'ACN fonts policials. L'epicentre de l'operació es troba a la demarcació de Tarragona amb com a mínim dos escorcolls i diverses detencions a Reus. Un altre dels punts on s'han fet escorcolls és a l'Hospitalet de Llobregat.

09:02

Temps. Comencem la jornada amb un ambient més fred, en general, i trobem la presència de núvols baixos a punts de la meitat est del país. Aquests es mantindran bona part del dia i s'espera que deixin precipitació.