Fanzone
Imatge d'un votació al ple del Parlament Europeu a Brussel·les
Foto: Imatge d'un votació al ple del Parlament Europeu a Brussel·les | UE
Mundial Qatar

Qatar hauria subornat a quatre membres de l'Eurocambra

Imatge d'un votació al ple del Parlament Europeu a Brussel·les
Foto: Imatge d'un votació al ple del Parlament Europeu a Brussel·les | UE

La justícia belga està estudiant suposats suborns de Qatar per influir les decisions de l'Eurocambra i hi ha quatre persones detingudes.

Per què és important? La investigació de la justícia belga es va obrir fa uns mesos per un suposat "crim organitzat, corrupció i blanqueig de diners" en suborns d'un país del Golf amb la intenció "d'influir en les decisions econòmiques i polítiques del Parlament Europeu".

Què sabem: Quatre persones han estat detingudes en l'operació policial. Segons ha informat la fiscalia belga, un dels detinguts és un exeurodiputat. 

  • La policia ha fet també 16 registres a Brussel·les, en els quals han registrat uns 600.000 euros en metàl·lic, ordinadors i telèfons mòbils per analitzar-ne el contingut. 

Al detall: Tot i que la fiscalia belga no ha confirmat qui són els detinguts, els mitjans de comunicació Lei Soir i Knack han apuntat al president de la Confederació Sindical Internacional, l'italià Luca Visenti, un director d'una ONG i un exeurodiputat del grup dels socialdemòcrates. 

  • La fiscalia belga tampoc ha confirmat quin país del Golf està darrere dels suposats suborns, però ambdós mitjans apunten a Qatar.

Visió global: Segons ha anunciat la fiscalia belga, l'operació estava particularment dirigida a assistents parlamentaris, una figura clau en les tasques legislatives dels eurodiputats.