Fanzone
Laporta a un acte del club
Foto: Laporta a un acte del club | Europa Press
Mercat d'hivern

El buit legal del Chelsea per a gastar milions, que no té el Barça

Temps de lectura: 2 minuts
Laporta a un acte del club
Foto: Laporta a un acte del club | Europa Press

El Barça no ha tingut ni per a anar a les rebaixes, mentre el Chelsea ha gastat més que mai.

Per què és important? Els blues han utilitzat una enganyifa per fitxar aquest mercat d'hivern que ha generat l'enuig dels equips de la Premier, mentre el Barça no s'ha pogut permetre ni incorporacions low-cost.  

El motiu: el Chelsea ha explotat un buit legal per no sobrepassar el Fair Play: les amortitzacions llargues.

Què és una amortització? És el preu que un club paga per un futbolista, dividit entre els anys que firma el contracte. 

  • Per exemple, el Chelsea va pagar 100 milions per Mudryk amb un contracte fins al 2031. Per tant, l'impacte real del seu fitxatge és d'11,7 milions per temporada. 

Al detall: El mateix va fer amb Santos i Madueke fins al 2030 i amb Fofana fins a 2029. 

  • El cas més recent ha estat el d'Enzo Fernández. L'equip de Boehly ha pagat 121 milions al Benfica pel Campió del Món, qui firma fins al 2031. 

Situació actual: Després de la pressió dels clubs de la Premier sobre aquest buit legal, la UEFA prohibirà les amortitzacions de més de 5 anys a partir de la temporada vinent.

Tot i que el Chelsea ha rebentat el mercat, la seva situació presenta riscos.

  • El buit legal dels blues significa mantenir contractes multimilionaris més anys. Si no funcionen, el club pot arribar a hipotecar-se per no aconseguir els ingressos necessaris, com li ha passat al Barça. 

Visió global: El Barça tenia poques opcions per incorporar esportistes pel Fair Play. Com a màxim, en forma de cessió fins a final de temporada per no fer tremolar les arques del club. 

  • La Lliga demana al FCB un pla econòmic viable pels dos anys vinents. Si no, bloquejarien les futures renovacions de futbolistes.
  • El Barça havia sobreviscut amb els ingressos de les palanques. Però ara haurà de buscar la fórmula per inscriure els seus propis futbolistes (Gavi, Alonso, Araujo...) i evitar un nou cas Messi.
Categoria: Fanzone