Fanzone
Frame de la retransmissió de RTVE
Foto: Frame de la retransmissió de RTVE
Bàsquet

Racisme a l'esport: crits de 'mono' a la grada del Joventut de Badalona

Temps de lectura: 2 minuts
Frame de la retransmissió de RTVE
Foto: Frame de la retransmissió de RTVE

Nou episodi de racisme a l'esport. Un jugador de bàsquet del Raiopharm va rebre insults racistes per part d'una seguidora del Joventut de Badalona el passat dimarts. 

Què en sabem? Durant el passat dimarts 7 de febrer, mentre la Penya de Badalona rebia a casa el Raiopharm en un partit de l'Europcup, la transmissió televisiva va poder captar com una seguidora insultava a un jugador.

  • "Mono, mono", es pot observar com crida la dona al jugador brasiler Yago Dos Santos. 
  • La dona, vestida amb els colors del Badalona, es troba a la grada de l'Olímpic de Badalona. 

Situació actual: Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per insults racistes per aquests fets. Serà la Unitat Central de Delictes d'Oci i Discriminació dels Mossos d'Esquadra l'encarregada d'investigar-ho.

  • El club ha fet arribar vídeos sobre aquesta situació a les autoritats perquè "els analitzin, posin en marxa les actuacions necessàries i prenguin les decisions corresponents", segons ha explicat.
  • El Joventut Badalona es posa en disposició total de les autoritats

Què diu? El club badaloní ha rebutjat "enèrgicament qualsevol mena de comportament o comentari intimidatori, vexatori, racista o xenòfob en les nostres instal·lacions i en qualsevol dels camps on els nostres equips disputen els seus partits". 

  • "Els valors de la Penya (...) han estat presidits per un profund amor per l'esport en general i pel bàsquet en particular", comença el text. 
  • "Una estima que no s’entén sense l’absolut respecte per rivals, àrbitres i aficionats que ens venen a visitar a l’Olímpic de Badalona cada setmana", asseguren.
  • "Ser el bressol del bàsquet representa un gran honor, però també comporta una immensa responsabilitat, per custodiar valors com la integració, respecte, convivència, igualtat, diversitat, esforç, treball en equip i companyonia que transmetem als més de 500 nens, nenes i adolescents que nodreixen el nostre planter", conclou el comunicat. 
Categoria: Fanzone
Etiquetes: Bàsquet Racisme