Fanzone
L'expresident del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu
Foto: L'expresident del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu | Xavi Bonilla/Europa Press
Barçagate

La junta de Bartomeu hauria pagat periodistes per "afavorir la seva reputació", segons Mossos

Temps de lectura: 3 minuts
L'expresident del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu
Foto: L'expresident del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu | Xavi Bonilla/Europa Press

Surten a la llum nous detalls del Barçagate. La junta de Bartomeu hauria pagat periodistes per "afavorir la seva reputació digital i atacar els seus rivals", segons un informe de Mossos al qual ha tingut accés EFE.

Per què és important? Apareixen noves revelacions sobre el Barçagate, un nou informe de Mossos ha confirmat que "alguns periodistes haurien rebut diners del mateix club per ordre de Josep Maria Bartomeu".

Al detall: En l'informe, Mossos assegura que es "van falsificar factures per desviar diners cap als periodistes escollits per Bartomeu" i que "en diverses ocasions també ordenava a terceres empreses aquests pagaments". En concret, hi ha dues empreses assenyalades: 'Amalgama Marketing' i 'Tormenta de Acero'.

  • Amalgama Marketing és administrada per Miquel Sambola, que va treballar en la campanya electoral de Bartomeu el 2015.
  • Tormentas de Acero, gestionada per José Marín Pasquín Comalrena de Sobregrau

A més, Oscar Sambola i Miquel Sambola eren el gerent i president d'honor del Club Esportiu Laietà quan l'entitat va rebre 1,5 milions d'euros per part del Barça per possibles molèsties de soroll i pols abans de la demolició del Miniestadi. Ningú més va ser indemnitzat per aquest motiu.

Qui és qui? L'informe aporta converses en els dispositius tecnològics dels investigats en què els periodistes "reconeixen defensar els interessos de Bartomeu i atacar rivals com Joan Laporta i Víctor Font. Aquestes converses es van fer entre els periodistes Marçal Lorente i Albert Lesán.

  • "Aquests pagaments es materialitzaven a través de societats interposades amb transferències ordenades per Bartomeu", segons l'informe.
  • En una de les converses amb Marçal Lorente, el periodista li envia una factura a l'empresa Tormenta de Acero I l'expresident li demana canviar el concepte a "període de formació de quatre mesos en comunicació empresarial".

Què han dit? Albert Lesán ha publicat un fil a Twitter negant les afirmacions de l'informe de Mossos. Però sí que ha explicat que va cobrar "per un contracte de publicitat de 2000 euros mensuals en què s'anunciaven les botigues del club".

L'altre assenyalat, Marçal Lorente, també ha volgut negar el contingut de Mossos, però ho ha fet amb un to irònic.

Finalment, el cos policial assegura que "es tracta de pagaments indirectes que pagaria el FC Barcelona a través de terceres empreses per afavorir la reputació digital de Bartomeu i atacar els seus rivals".

D'on venim? Aquestes noves revelacions posen més llenya al foc envers el cas Barçagate que consistia en una campanya de difamació organitzada per l'antiga junta del club blaugrana per desprestigiar tothom qui critiqués la seva gestió.