Fanzone
El president de la Lliga
Foto: El president de la Lliga | Europa Press
Futbol

Tebas defensa que no es pot sancionar el Barça per pagar un membre dels àrbitres

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Lliga
Foto: El president de la Lliga | Europa Press

El president de la Lliga, Javier Tebas, ha sortit la pas. El Barça no pot ser sancionat per pagar a l'exvicepresident dels àrbitres, José María Enríquez Negreira.

Per què és important? L'amenaça d'una possible sanció esportiva o econòmica sobrevolava sobre el Camp Nou. Tebas, ha esvaït els dubtes.

Context: Segons la SER, la fiscalia està investigant l'empresa de José María Enríquez Negreia, DASNIL 95 SL, per corrupció entre particulars. 

  • L'investigat va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) de la Real Federació Espanyola de Futbol des del 1994 fins al 2018.
  • La investigació s'ha iniciat arran d'una inspecció fiscal d'1,4 milions pagats pel F.C. Barcelona a l'empresa DASNIL 95 entre el 2016 i el 2018.

Què ha dit? El president de la Lliga ha assegurat que el cas ha prescrit. "No hi pot haver sanció esportiva pel "cas Negreira"", ha assegurat Tebas. En canvi, en l'àmbit penal, "hi podria haver una sanció, està en mans de la Fiscalia".

En detall: El club va pagar a l'empresa 532.728,02 euros l'any 2016, 541.752 euros el 2017 i 318.200 euros l'any 2018.

  • L'últim pagament coincideix amb la sortida d'Enríquez Negreira de la institució.

Situació actual: Exalts càrrecs del Barça, Enríquez Negreira i el fill d'aquest últim, ja han declarat davant la Fiscalia.

  • Els investigats sostenen que les factures se suportaven amb informes tècnics que rebien de Javier Enríquez Romero, fill de l'exàrbitre, i administrador únic de DASNIL 95 SL des del 2004 fins al 2019. 
Categoria: Fanzone
Etiquetes: Lliga Barça