Fanzone
El president del FC Barcelona, Joan Laporta i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni
Foto: El president del FC Barcelona, Joan Laporta i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni | David Zorrakino / Europa Press
Montjuïc

Quins seran els canvis de mobilitat quan el Barça jugui a Montjuïc?

Temps de lectura: 2 minuts
El president del FC Barcelona, Joan Laporta i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni
Foto: El president del FC Barcelona, Joan Laporta i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni | David Zorrakino / Europa Press

El Barça ja prepara la seva arribada a Montjuïc amb motiu de les obres del Camp Nou, que obligaran a l'equip a jugar com a mínim una tempoada fora, la 2023-24.

Què en sabem? L'Ajuntament de Barcelona ha acordat amb el FC Barcelona crear 4.500 aparcament de moto a Montjuïc per acollir els partit del Barça a l'Estadi Olímpic Lluís Company.

  • Segons el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el FCB, avançat per La Vanguardia, el pressupost de l'acord puja als 5.889.100 euros.
  • D'aquests, 2.578.000 els aportarà el consistori en atenció a inversió i millores de l'espai públic.

Al detall: El club abonarà 60.000 euros per a la senyalització de les places per a motos, que se situaran en tres àrees diferents.

  • També es destinaran 105.000 euros més per llogar el pàrquing del Sot del Migdia per complementar els aparcaments segons necessitats específiques.

A més: L'Ajuntament finançarà amb 50.000 euros 500 places d'aparcament per a bicis i vehicles de mobilitat personal i invertirà 200.000 euros en la instal·lació de 8 parades del servei de Bicing.

Context: El Camp Nou està vivint una transformació, i per això, el Bara es traslladarà a l'Estadi Olímpic Lluís Companys a l'estiu.

  • La tercera grada, la més deteriorada, serà totalment derrocada i es construirà una nova i simètrica.
  • La idea del club és tornar al Camp Nou el novembre del 2024 amb el 70% de l'aforament.

A la pràctica: El president del FC Barcelona, Joan Laporta, va quantificar les despeses que suposarà el trasllat temporal.

  • El president ha quantificat aquestes despeses i ha dit que suposaran 93 milions menys d'ingressos.
  • Per pal·liar aquesta caiguda d'ingressos, Laporta va explicar que haurien de "ser m´´es eficients a l'hora de les vendes".
  • El club també preveu que gairebé 27.000 socis s'acullin a l'excedència dels seus abonaments i no acudeixin a l'Estadi Olímpic.
Categoria: Fanzone
Etiquetes: Futbol Barça