El Barça contra el Cádiz
Barça (2-0) Cádiz

Un Barça més eficaç que excel·lent s'imposa a un brau Cádiz

Temps de lectura: 2 minuts

Els talibans del "com" i del "què" del Barça s'estaran pujant per les parets, perquè  els blaugranes demostren que no cal ser excel·lents per guanyar.

Per què és important? El Barça sap que la clau per guanyar aquesta lliga és subsistir i els de Xavi resolen un partit amb més gols que futbol (2-0).

Els motius

• Xavi ja ho va dir, a partir d'ara, cada partit és una final i cal guanyar. Hi ha cops, que es guanya sent més brillant i hi ha altres, que ni troben el "com" ni el "què, però eh, que el Barça suma, no té sentit buscar-li explicació, perquè no la trobaràs. Bé, és aquella inèrcia que travessa un equip que se sent implacable a la Lliga.
  • Gavi tenia l'excusa perfecta per intentar disfressar-se de Pedri, sent carnaval, però les seves individualitats no eren suficients per sostenir un Barça encara gris.
  • Tot i això, Sergi Roberto sí que assumiria el paper de Pedri a la teoria i a la pràctica, anotant el primer gol després d'una gran acció de Ferran Torres. El valencià, a força d'insistir, abrigallat pels ànims dels Camp Nou i tan castigat (a la banqueta, i la diana mediàtica) es redimiria amb un partit excels.
  • Lewandowski, no anava a ser menys i 2 minuts després faria el segon. El polonès s'havia passat la primera part enutjat de no rebre pilotes i a una bona que li va arribar, va fer el que millor se li dona.
  • Qui sap quina classe de mística desprèn Ter Stegen a la porteria, perquè ja van dos gols que rep contra el Cádiz, i dos anul·lats que li permeten mantenir la seva apreciada imbatibilitat.
  • Sorprenentment, que el Barça anés per davant en el marcador no va desmoralitzar els gaditans, al contrari, jugar al Camp Nou i a sobre tenir la pilota era una festa.
  • Ansu Fati s'activava per la banda tímidament i Ferran buscava un gol més que merescut per la seva ànsia.
  • Ter Stegen, un altre cop, es fa immens a la porteria enfront un Cadis al qual la urgència del descens li feia treure forces d'on no sabia que tenia i li va fer merèixer el gol fins al final.
  • El Barça ha deixat 5 minuts d'eficàcia amb gols, però s'ha avorrit la resta del partit.

Situació actual: Xavi ja ha implementat el seu aïllament gadità en forma de victòria i continua líder i a 8 punts del Madrid.

• Així, ara toca mantenir el seu instint de supervivència per al partit a Old Trafford del dijous vinent.