Fanzone
L'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu
Foto: L'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu | Europa Press
Futbol Club Barcelona

Més problemes pel Barça: Bartomeu va desviar fons per pagar periodistes

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu
Foto: L'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu | Europa Press

Més problemes pel Barça. L'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu hauria usat empreses pantalla per desviar fons del club i pagar factures inventades a periodistes. Segons ha destapat The Objective, Bartomeu pagava copioses sumes de diners a periodistes per blindar la seva imatge i difamar a rivals a les eleccions i figures del club com jugadors.

Per què és important? Entre els periodistes assenyalats per la investigació dels Mossos que ha publicat el digital hi ha Albert Lesan i Marçal Lorente.

Què en sabem? Les investigacions conclouen que, d'acord amb els missatges intervinguts al telèfon de l'expresident, es van "falsificar factures per desviar diners cap a periodistes escollits per Bartomeu". Els pagaments s'haurien fet mitjançant empreses pantalla per dificultar el seguiment dels diners i impedir l'auditoria externa.

  • Darrere d'aquesta pràctica hi ha la societat Amalgama Marketing SL, administrada per Miquel Sambola, que va treballar per la campanya electoral de Bartomeu el 2015 (comicis que va guanyar-los). També apunten a Tormenta de Acero SL, gestionada per l'empresari José Marín Pasquín.

Al detall: Alguns dels pagaments a Lorente són a ordre directe de Bartomeu i responen a una compensació per no haver-lo fitxat pel Barça després d'haver guanyat les eleccions. Lorente hauria cobrat 286.000 euros entre 2015 i 2021 a través de la mercantil Tantimer SL "mitjançant contractes que s'anaven prorrogant" des de la victòria de Bartomeu en les eleccions.

  • El periodista Albert Lesán hauria percebut almenys 40.000 euros en concepte de publicitat institucional mitjançant l'empresa de la seva exdona, Free Numbers SL. A més, la policia també apunta tres pagaments de 1.600 euros + IVA de juny en concepte «de continguts periodístics dels seus clients», a través d'Amalgama.

 

Categoria: Fanzone