Fanzone
Foto: El periodista Marçal Lorente | 8tv
Barça

Marçal Lorente, sobre els pagaments de Bartomeu: "És un rotllo que s'han inventat"

Temps de lectura: 2 minuts
Foto: El periodista Marçal Lorente | 8tv

Dies abans que The Objective publiqués les converses intervingudes al mòbil de l'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu on parla de pagaments mensuals a periodistes, Marçal Lorente visita 'Piratas' de 8tv i ho nega tot. "Un altre rotllo que s'han inventat", diu Lorente, abans que es destapés que cobrava cada mes 2.000 euros.

Converses de Bartomeu amb un empresari sobre pagaments a Lorente - Imatge de The Objective

Qui és? El periodista esportiu i advocat, presentador del programa 'Sin Concesiones' de l'emissora local Radio Kanal Barcelona, ha estat acusat des de fa temps de rebre pagaments poc transparents per part de la junta de Bartomeu. De fet, l'exfutbolista culer Gerard Piqué va arribar a dir-li públicament que era un "titella" de Bartomeu.

  • Ell sempre ho ha negat de forma activa i passiva, però recentment, s'han destapat converses del telèfon de l'expresident del Barça on es pot palesar que van existir transferències fosques al periodista.

Què ha dit? En una entrevista amb Marc Pedrazzoli a 'Piratas', Lorente ha negat la major i ha seguit insistit en la línia de què volen desprestigiar-lo.

  • En referència a les acusacions d'haver cobrat, a través de tercers, de la junta de Bartomeu, Lorente ha assegurat que "és un altre rotllo que s'han inventat, que és brutal".
  • "No tinc res a amagar. Jo he fet alguna cosa puntual periodística en assessorament, en un documental...", ha dit dies abans que es publiquin les converses de Bartomeu on parla d'uns pagaments mensuals.
  • De seguida, ha llençat pilotes fora i ha argumentat en to irònic: "No podem tenir publicitat del Barça, no podem treballar amb una agència pel Barça, al final com mantenim el nostre negoci?".

A més: Lorente ha respost a les acusacions d'haver rebut més publicitat institucional del Barça durant el mandat de Bartomeu.

  • El periodista ha contraatacat sense miraments contra Joan Laporta: "Com que sóc crític amb Laporta, filtra aquest contracte".

Context: Les investigacions conclouen que, d'acord amb els missatges intervinguts al telèfon de l'expresident, es van "falsificar factures per desviar diners cap a periodistes escollits per Bartomeu". Els pagaments s'haurien fet mitjançant empreses pantalla per dificultar el seguiment dels diners i impedir l'auditoria externa.

  • Darrere d'aquesta pràctica hi ha la societat Amalgama Marketing SL, administrada per Miquel Sambola, que va treballar per la campanya electoral de Bartomeu el 2015 (comicis que va guanyar-los). També apunten a Tormenta de Acero SL, gestionada per l'empresari José Marín Pasquín.

Categoria: Fanzone