El Barça després de la derrota contra el United
Manchester RESULTAT

L'1x1 del United-Barça: Nova debacle europea, la 4ª en 2 anys

Temps de lectura: 6 minuts

Què sabem? La xavineta s'ha estavellat en Old Trafford (2-1) en un altre desastre europeu, el quart en dos anys. Els de Xavi han plantejat un partit molt valent i han jugat una primera part de somni, però han vist com el Manchester United els superava en una segona meitat de malson. Al Barça, després de totes les palanques i els fitxatges, no els dona per a Europa. Fallen el físic, el ritme, la concentració, l'estratègia i l'atenció als detalls. Repassem els protagonistes d'una altra nit europea per a oblidar.

Ter Stegen: Afusellat. Partit europeu del porter alemany, que ha experimentat com les coses canvien quan has d'enfrontar-te a davanters d'altres lligues.

• A penes ha hagut de defensar tres accions clares de gol. La primera ha fet una parada de mèrit. Les altres dues, cap a dins.

Koundé: Centrat

• Partit esforçat del defensa francès, especialment en la primera part. Ha mostrat jerarquia i solvència en fase defensiva, atrevint-se a pujar amb criteri en atac.
  • A la primera part ha assecat a Rashford, però gran part del perill anglès ha arribat per la seva àrea d'influència a la segona part.

Chisthensen: Exigit Actuació al límit del central danès, que s'ha vist molt exigit en tot el partit, especialment en fase de sortida ofensiva.

• La pressió sobre la seva sortida de pilota li ha impedit aportar netedat a la creació de joc des de darrere i l'equip ho ha notat.
  • No és un jugador que surti mal parat d'aquesta eliminació: Seu és el futur de l'eix defensiu del Barça, si cap llumenària de la directiva decideix posar-lo en el mercat.

Araujo: Tocat. Un xoc en la primera part li ha deixat tocat i el seu nivell de performance s'ha vist afectat. Bon nivell d'agressivitat, Mai s'arruga: ha provocat a Bruno, ha assecat a Wenhorst i li ha guanyat sengles batalles a Rashford. Ha faltat aquest poder multiplicador al tall que ha salvat la papereta en tantes ocasions enguany.

Balde: Confirmat. La seva primera part ha estat la confirmació que és un jugador de primer nivell europeu.

• No s'ha vist intimidat pel partit, i la seva primera part ha estat per a emmarcar.
    En la segona part ha sofert molt més per la determinació ofensiva de l'United, i surt a la foto del primer gol, en entrar fluix a una pilota crucial.

Busquets: Veterà. Partit desigual del migcampista català. La seva primera part ha estat de somni, però la segona meitat ha estat un malson.

• El de Badia s'ha apagat, atropellat per la superioritat física i el ritme dels mancunians.
  • Busquets ha sofert com ningú l'empanada dels primers minuts de la segona part, i seva és la disfunció que genera el primer gol de l'United.
  • La seva acció amb Garnacho, paradigmàtica: El futbol es juga avui a una velocitat que ell no pot assolir.

Sergi Roberto: Desigual.

• Partit amb dues cares del canterà de Reus. La seva primera part ha estat per a emmarcar. Gran nivell d'agressivitat, bona visió de joc i netedat en sortida de pilota. Sobretot, gran capacitat per a abastar camp en la medul·lar.L'enfonsament de la segona part ha estat essencial per a entendre el discórrer del partit. Degué haver estat substituït per cames fresques molt abans.
  • El forat que es va generar en la seva àrea d'influència en la segona part ha estat més gran que la capa d'ozó.

De Jong: Compromès. Actuació definitòria de l'holandès. Molt centrat a aconseguir l'objectiu i compromès en totes les labors. Ha aportat una bona sortida de pilota i ha trencat línies amb freqüència. A la segona part s'ha vist atropellat pel vendaval, per moments mal col·locat, per què… que feia ocupant la zona central de l'àrea en el primer gol?

Kessié: Destituït. Actuació que deixa molt tocat a l'Exjugador del Milà. La seva velocitat de twingo ha estat insuficient per a un partit en el qual els jugadors de l'United anaven com Ferraris.

• Si va arribar al FC.Barcelona amb el sobrenom del president, avui podem dir que ha estat destituït del seu càrrec.

Lewandowski: Apagat Nova actuació per sota del nivell del davanter polonès, que des que va arribar del Mundial de Qatar no s'acosta al seu nivell.

• Mancat de ritme i velocitat en els desmarcatges, se li ha vist massa vegades fora de l'àrea, el seu hàbitat natural. Seu ha estat el gol, des dels 11 metres, però no ha generat res més ressenyable, a part d'una falta esgarrifosa a *Casemiro.

Raphinha: Irregular. Un altre partit voluntariós però irregular de l'extrem brasiler, que ha sortit ensenyant les dents en la seva faceta ofensiva, i molt compromès en fase defensiva. Després del descans ha estat un dels jugadors amb una baixada de rendiment més notòria.

• La sortida del seu compatriota Antony ha generat ha estat un malson per aquella banda, i ell a penes ha aportat ajudes per a parar-lo.

Ferran: Fi

• Queda demostrat una altra vegada que no serveix de jugador per a 20 minuts. Ha sortit al partit fred i fora de lloc, però ha estat un dels pocs que ha generat perill.
  • Seva ha estat l'única acció de mèrit en els últims minuts, amb una incursió per banda que va acabar en un centre molt fi que Ansu va desbaratar, per a desesperació de Lewandowski.

Ansu: Inoportú. Va entrar destemprat i poregós al partit. Mai ha trobat el seu espai en el camp i a penes ha entrat en joc. L'ocasió que li roba a Lewandowski podria haver canviat el signe de la trobada, però va enviar el cop de cap cap al no-res, allí on sembla que va la seva carrera.

Marcos Alonso: Incomprensible

• El jugador menys apropiat per a jugar els últims minuts a la desesperada.
  • És un jugador exasperantment fred i la situació requeria més bravesa i determinació.
  • Va semblar que anava directe a l'escorxador, no es va rebel·lar davant l'eliminació imminent.
  • No va aportar res a part d'un parell de passades sense tensió que van acabar mansament a les mans de l'United en els moments de més delicats.