Copa del Rei

1X1 Del R.Madrid-FC.Barcelona: El "Xavinaccio" triomfa al Bernabéu

Temps de lectura: 6 minuts

El "Tiki-Taki" ha mort. Llarga vida al "Xavinaccio". El FC.Barcelona s'ha imposat al R.Madrid a contra estil. Els de Xavi han jugat una primera de poder a poder, però a la segona part han aparcat la Xavineta enfront l'àrea de Ter Stegen, i s'han endut una victòria essencial en un moment clau de la temporada.

Què en sabem? El Barça ha triomfat un altre cop al Bernabéu. Aquest cop amb un estil molt allunyat del joc alegre i de possessió amb el que van conquerir Chamartín la temporada passada (0-4). Aquest ha estat un estil diferent: El "Xavinaccio", una forma de jugar molt defensiva i basat en el bloc baix que no haurà agradat als puristes, però que ha significat una nova victòria al Bernabéu. Repassem els protagonistes del partit.

Ter Stegen: Inèdit.

• Actuació tranquil·la i autosuficient del porter alemany, que només ha hagut d'esforçar-se en les centrades laterals i les pilotes penjades a l'àrea blanca.
  • Sense parades de mèrit, ha aportat tranquil·litat i un punt de pausa quan els blancs han volgut revolucionar el partit: Segon partit on perd la pilota de les mans en jugada dividida: cal mirar això perquè hi haurà un àrbitre que no xiularà falta.

Balde: Valent.

• L'actuació de Balde ha estat molt dinàmica i intensa. A la primera part ha gaudit de més espai per pujar més la banda, la seva especialitat. A la segona part, ha hagut de centrar-se en fase defensiva
  • La seva rapidesa per corregir certes disfuncions de la defensa, tant per la seva banda com pel seu flanc a la zona central, clau per entendre el gran exercici defensiu d'avui.

M. Alonso: Eficaç.

• Gran nivell de performance de Marcos Alonso en el moment inesperat. Quan ningú apostava per ell com a baluard de l'eix central de la defensa blaugrana, s'ha marcat un partit fantàstic. Seriós, concentrat, precís al tall i contundent al tall
  • Ha faltat certa clarividència a l'hora de treure la pilota jugada, però és d'agrair l'enorme grau de concentració que ha exhibit al Bernabéu.

Araujo: Imperial

• Partit enorme del central uruguaià, que ha assecat a Benzema, ha trasbalsat a Vinicius un cop més i ha liderat l'enorme esforç defensiu del FC.Barcelona
  • Araujo aporta un intangible a la defensa blaugrana avui més present que mai. Tot l'equip s'ha contagiat de la seva "garra charrúa" per defensar el resultat positiu.

Koundé: Impecable

• Koundé està redreçant la temporada amb un nivell creixent d'actuacions en els moments més claus de la temporada. Avui el partit del defensa francès ha superat totes les expectatives
  • El francès està retrobant la seva millor forma física i un estat òptim d'atenció. Avui ha estat impecable tant en accions aèries com en uns contra uns. Els ha guanyat tots.

Busquets: Esforçat.

• Partit encomiable de Busquets, que ha celebrat el seu regnat en la història dels clàssics amb un partit digne de la seva carrera.
  • El ritme del R.Madrid, marcat per Modric i Kroos durant la primera part, manifestament baix, ha beneficiat el jugador de Badia que sofreix molt els ritmes alts als partits.
  • La segona part ha estat un patiment per la seves mancaces físiques, molt evidents quan avançava el clàssic. Ha acabat traient aigua a la defensa, molt enganxat als centrals, reventat físicament.

De Jong: Líder.

• Actuació plena de coratge de l'holandès, que un partit més oposita a ser el jugador referent de la mitja blaugrana. El pla de supervivència marcat per Xavi volia un esforç extra, cosa que el jugador ha cobert amb escreix.
  • L'exjugador de l'Ajax estava acostumat a deixar senyals de la seva qualitat, avui ha deixat clar que és jugador per a tots els camps, en totes les circumstàncies.

Gavi: Enxufat.

• Actuació supermotivada d'un jugador que no trobem excuses per donar treva al rival. Agressiu amb pilota i sense, una de les seves virtuts ha quedat avui ben palesa: no s'arronsa davant ningú.
  • Cal que també baixi de revolucions en algun moment, perque ja ha esdevingut l'enemic ideal de les hosts madridistes, i el àrbitres tampoc li tenen gran simpatia: És al·lucinant el nombre de faltes que ha sofert Gavi que s'han quedat sense xiular.

Kessié: Redimit.

• Partit fantàstic del jugador de Ghana. Conscient que estava al focus de molts dels aficionats, així com de l'entrenador, després d'haver sigut substituït a Almeria, Kessié ha jugat un autèntic partidàs.
  • Intens en defensa, extens en la seva cobertura del camp, intens en les pilotes dividides Ha aprofitat els espais oferts per la mitja madridista per imposar la seva llei, arribant fins i tot amb molt perill a l'atac.
  • Seva ha estat l'acció del gol blaugrana i seu ha estat el remat que hagués decidit la semifinal, però que Ansu ha desviat desafortunadament.

Ferran Torres: Bipolar.

• Partit molt deficient del davanter valencià a la primera part. Desaparegut gran part del partit, ha tornat a ser el que ens té acostumat, una màquina de perdre pilotes.
  • Molt beneficiat pel canvi tàctic de Xavi, que va donar vida a Ferran quan el va col·locar a la banda. Seva és l'acció de mèrit que acabà en xut de Kessié.

Raphinha: Guerriller.

• Partit esforçat de l'extrem brasiler, que ho va intentar amb més voluntat que encert.
  • El canvi a la segona part va arribar just en el moment que fent més mal a la defensa blanca amb bones desmarcades i passades perilloses a l'àrea blanca.

Ansu Fati: Desgraciat

• Nul·litat absoluta d'Ansu Fati. Totalment desaparegut en atac, no ha generat cap perill a la defensa blanca, és més ha estat el col·laborador necessari per desbaratar l'ocasió blaugrana més clara a la segona part.