El Clásico a la Lliga

1x1 del FC. Barcelona-R.Madrid: Cop a la lliga d'un Barça afortunat

Temps de lectura: 6 minuts

El Barça de Xavi ha fet un pas de gegant per emportar-se aquesta lliga, en guanyar 2-1 al R. Madrid en un partit de vellut. Els madridistes no han estat inferiors, i per moments ha estat molt superiors, físicament i futbolísticament, al Camp Nou. Els gols blaugranes en els moments clau d'ambdues parts han sentenciat el matx.

Què en sabem? El Barça de Xavi ha triomfat un altre cop contra un R.Madrid, pero no s'ha mostrat superior durant una bona part del partit. A la primera part, els culers han anat a remolc de l'autogol d'Araujo, i a la segona part, el desplegament físic i l'ambició dels blancs han sembrat el pànic al Camp Nou. Tot i així, un Barça afortunat i letal als minuts finals ha pogut sentenciar la lliga. Repassem els protagonistes:

Ter Stegen: Sorprès.

• Partit molt centrat del porter alemany. A la primera part va rebre el desgraciat autogol d'Araujo i cap jugada més de perill.
    A la segona part ha donat seguretat a la defensa en aturar sense problemes tirs llunyans i centrades pels laterals.

Balde: Ofensiu.

• Bon partit del lateral, que ha exhibit la seva vocació ofensiva durant tot el matx.
  • A la primera part les seves incursions no han portat gran perill i les seves centrades es quedaven en no res, però a la segona part ha convertit la seva banda en el focus principal de perill.
  • No s'ha arronsat ni ofensivament ni en defensa quan la pressió madridista es feia més intensa.

Christensen: Excels.

• Partit gegantí del central danès, que és una de les claus per entendre el gran rendiment de la defensa blau-grana.
  • Es va multiplicar en atac quan el Barça anava per sota al marcador, tenint les dues accions més clares de perill. A la segona part va ser el gran mur de contenció que aturà els atacs madridistes.
  • Per capacitat de concentració, intensitat, netedat en accions defensives i pulcritud a les ajudes és la clau de volta de la defensa.

Koundé: Multiplicat

• Partit molt exigit pel central francès, que ha hagut d'ocupar-se d'aturar Benzema, així com tot el perill que generava Vinícius a la seva àrea d'influència.
  • Ha aconseguit acabar satisfactòriament la seva feina amb un partit brutal: S'ha multiplicat a les pilotes dividides, bloquejant centrades laterals i tirs enverinats.
  • Les seves ajudes defensives, la clau.

Araujo: Renascut

• Partit titànic de l'uruguaià, avui molt exigit de lateral amb un Vinícius extra-motivat i super-centrat.
  • Es va haver d'enfrontar a les accions del brasiler, que encara sempre, i també amb el fantasma de la seva desgràcia de l'autogol. Ambdues batalles les va resoldre amb la recepta marca de la casa: intensitat, motivació i tenacitat.

S.Roberto: Afortunat.

• El seu deficient partit s'ha vist eclipsat per la seva acció de l'empat: la seva performance, físicament i tàcticament ha estat per sota de l'exigència d'un matx definitiu. Superat constantment per un centre del camp blanc, molt superior, sobretot a la segona part.
  • La seva inacció a l'acció de l'autogol d'Araujo és denunciable, però va tenir col·locació i sang freda en un rebuig i va aconseguir un gol d'or en un moment clau.

Busquets: Sobrepassat.

• La seva primera part va ser acceptable, bàsicament per que el Madrid va apostar pel bloc baix en posar-se per davant al marcador. Tot i així va fallar molts passis fàcils en construcció ofensiva.
  • La segona part ha estat la crònica d'un esfondrament anunciat. Desfet, les seves constants pèrdues han generat grans ensurts a la rereguarda blaugrana i la seva àrea d'influència ha estat una autopista blanca.
  • Segueix donant clares mostres de no poder seguir el ritme del futbol actual, i més quan Ancelotti ha apostat pel múscul ofensiu, però Xavi continua sense admetre-ho.

De Jong: descafeïnat

• Partit correcte del mig centre holandès. Ha liderat la línia de pressió molt a prop de la porteria de Cortuois, junt amb Gavi,
  • A la segona part ha tractat d'estirar l'equip i superar línies amb les seves conduccions, però ha patit molt l'embranzida del mig centre blanc, sobretot quan s'han ajuntat Camavinga, Tchouaméni i Valverde.
  • En partits d'intensitat màxima se li troba a faltar una mica de determinació i "sang als ulls".

Gavi: Impetuós.

• Una altra demostració de força i intensitat del canterà, que ho ha deixat tot al camp.
    A la primera part, li ha faltat la pausa per poder prendre millors decisions, però a la segona part ha canalitzat no només els esforços de recuperació postpèrdua, sinó que ha repartit el joc amb fluïdesa i ha creat perill.

Raphinha: Desequilibrant

• Gran partit del jugador brasiler, que ha estat el millor del partit en fase ofensiva. Ha protagonitzat una autèntica pel·lícula de l'oest amb el seu compatriota Vinicius.
  • No ha marxat gaire content en ser substituït, però cada dia és més inqüestionable a l'equip titular de Xavi.

Lewandowski: Lent.

• Un altre partit decebedor del davanter polonès. Molt motivat, però totalment fora de forma. En espais acotats, encara reté l'habilitat de generar perill en un curt espai de temps, però amb metres per davant no se'n va de ningú ni en velocitat, ni regatejant.
  • Tot i el seu partit deficient, ha definit el partit amb una acció de gran classe, que pot sentenciar la competició: el seu cop de tacó ha trencat el Madrid i la lliga.

Kessié: Definitiu

• Els pocs minuts que ha participat el mig centre ghanès han estat la demostració de la gran ironia que és el futbol (i la vida).
  • Havia sortit a la foto del gol d'Asensio, amb un replegament indigne, a càmera lenta, però la moneda va sortir cara i l'acció va ser invalidada per fora de joc. Minuts després, marcà un gol que liquidà al Madrid i pot valdre una lliga.

Ansu Fati: Intens.

• Pocs minuts per un jugador que avui ho ha donat tot. Ha creat perill en una acció encara amb empat
  • En temps de descompte, amb el FC. Barcelona demanant l'hora, ha estat llest en provocar una tangana amb Ceballos, que ha matat el partit.

Ferran: Testimonial.

• Ha sortit amb el partit encara empatat i ha vist de prop el gol de Kessié. Poc més.