Fanzone
Álex Roca a la meta de la marató d'aquest diumenge
Foto: Álex Roca a la meta de la marató d'aquest diumenge | Marti Milla / Runners world
Marató

Álex Roca, amb un 76% de discapacitat, fa història en acabar la Marató

Temps de lectura: 2 minuts
Álex Roca a la meta de la marató d'aquest diumenge
Foto: Álex Roca a la meta de la marató d'aquest diumenge | Marti Milla / Runners world

Álex Roca va fer història aquest diumenge a la Zurich Marató en ser el primer atleta amb un 76% de discapacitat en acabar una marató.

Què en sabem? La línia de meta a l'avinguda Maria Cristina va explotar d'il·lusió amb l'arribada d'aquest veí de Barcelona de 32 anys. 

  • L'esportista arribava al final de la cursa després de córrer 5 hores, 50 minuts i 51 segons. Ha aconseguit la posició número 10.754 d'un total de 10.863 participants.

Què diu? Per la tarda, celebrava aquesta proesa al seu compte de Twitter amb un vídeo de la seva arribada al final de la cursa.

  • "He fet història. Primera persona del món amb un 76% de discapacitat que ha aconseguit acabar una marató".
  • "Això ha estat possible gràcies a tot el meu equip. Gràcies a tots els que m'heu animat. No tinc paraules..."
  • "Aquesta marató ha estat l'experiència més gran de la meva vida. És un somni fet realitat, però al darrere hi ha molts mesos de sacrifici, esforç i entrenament".
  • Ha estat molt dur i m'he posat al límit, però ha valgut la pena. La satisfacció és immensa".

Què diuen: El tuit del vídeo s'ha viralitzat i centenars de persones l'han felicitat a través de la xarxa social. 

  • L'atleta Kilian Jornet i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, són alguns dels personatges cèlebres que han volgut compartir la seva alegria.

Context: Roca pateix una paràlisi cerebral que li impedeix una gran part de la mobilitat. Amb 6 mesos de vida, els metges van comunicar a la família que no podria caminar a causa d'un herpes al cervell. 32 anys després, ha finalitzat una marató.

En detall: El corredor arribava a la meta acompanyat de l'atleta d'ultradistància i comunicador Valentí Sanjuan, company seu en molts dels reptes esportius que ha aconseguit i que l'ha preparat fisícament per complir aquest somni.

D'on venim? Aquesta no és la única proesa d'Álex Roca.

  • Va acabar la Titan Desert en bici de muntanya. 
  • Ha corregut cinc triatlons, sis mitges maratons i la Pilgrim Race, una prova que combina proves durant diversos dies fins a sumar més de 100 quilòmetres.

 

 

 

Categoria: Fanzone