Fanzone
L'anàlisi dels jugadors blaugranes

1X1 del FC. Barcelona - Atlético: Un Barça assolellat assegura la lliga

Temps de lectura: 4 minuts

El FC. Barcelona ha guanyat un partit contra l'Atlético de Madrid, que podia haver perdut, que posa en rellevància els problemes d'aquest equip. Joc lent, falta de gol, i tàctica ultradefensiva als últims minuts. Així i tot, segueix al capdavant de la lliga, i avui el títol és més a prop pels jugadors de Xavi pletòric.

Què en sabem? El FC.Barcelona ha jugat un partit essencial per la lliga a ritme d'amistós estiuenc. La primera part ha estat soporífera, però ha aconseguit posar-se per davant amb un gol de Ferran als últims compassos de joc. La segona part ha estat més ofensiva, i ha estat essencial l'ingrés de Pedri, diferencial pels blaugranes. Repassem els protagonistes:

Ter Stegen: Decisiu.

• Parada decisiva a la primera part quan l'empat era la tònica i l'Atlético s'apropava amb més perill. A la segona meitat ha tornat a lluir-se en aturar un cop de taló de Griezmann. Nova "Clean Sheet" i rècord a l'abast de Ter.

Balde: Ofensiu.

• Molt projectat en atac, quasi tot el temps actuant com un extrem, però sense generar sorpresa ni perill, per la velocitat lenta de joc culer.

Marcos Alonso: Tou.

• Partit discret del defensa culer, avui col·locat al lateral, la seva posició. Fred, tou i alarmantment fora de to físic.

Araujo: Dominant.

• Actuació clau per entendre la seguretat defensiva d'aquest Barça. Ràpid per corregir els seus companys i amb molta seguretat i jerarquia.

Koundé: Segur.

• Nivell de seguretat òptima del defensa francès, un altre cop exiliat al lateral. Carrasco, que avui opositava a ser nou jugador culer la temporada vinent no li ha generat perill en tota la primera part.

De Jong: Diferencial.

• La seva actuació ha marcat la diferència per la seva intensitat, la forma de travessar línies amb pilota controlada i la seva determinació per guanyar un partit clau.

Gavi: Batallador

• Gran nivell de treball i intensitat. Molt bona projecció en atac i dues ocasions per tancar el partit molt avans dels últims minuts agònics

Busi: Alentit

• Una pèrdua seva quasi costa un gol al primer minut, que hagués canviat el signe del partit. Molt alleujat per la presència de De Jong, tant en generació ofensiva com en tasques defensives.

Raphinha: Meteòric

• El millor del partit, un altre cop. Ràpid, ambiciós, i generós. Autor de l'assistència de gol a Ferran. Avui ha pres millors decisions que en partits anteriors, però ha estat víctima de l'individualisme rampant de Lewandoski.

Lewandowski: Individualista

• Nova actuació decebedora del davanter polonès. No ha aportat ni gol, ni mobilitat, no ha generat ocasions ni espais en la tapida defensa matalassera. El partit s'hauria tancat molt abans si Lewy hagués sigut més generós i hauria assistit a Raphinha en lloc de voler sortir a la foto del gol.

Ferran: Decisiu

• Partit indesxifrable del jugador valencià. Passa desaparegut tot el partit, però pot picar quan menys t'ho esperes.
  • Indetectable per la defensa atlètica, que s'ha confiat per la poca presència en el joc: Greu error.
    Sempre inofensiu quan surt des de la banqueta, és sempre productiu quan surt d'inici

Pedri: Assolellat

• És la diferència entre un Barça trist, però efectiu i un Barça alegre i que pot enamorar, a part de guanyar per 1-0.
  • Salt qualitatiu en el joc del FC.Barcelona després del reingrés del jugador canari. El joc i la generació ofensiva va experimentar una notable millora. El gran aliat de Raphinha.
  • Ha estat millor jugant a la part assolellada de la gespa, en una tarda estiuenca al camp Nou, potser perquè és canari i no de Terrassa, però sembla que fins i tot ha agraït l'escalfor del sol de Sant Jordi.

Eric García: Insegur.

• Partit molt dubitatiu del defensa. Actuació imprecisa, plena de nervis i clarament deficient. No té nivell per a la defensa culer.

Kessié: Vacacional

• Partit intranscendent del president, que ha jugat a ritme d'amistós. Avui ha dimitit de feines defensives. La lentitud de les seves transicions després de pèrdua són denunciables, tot i que avui no haguin costat el resultat.

Ansu Fati: Represaliat.

• Invisible: ha jugat menys de 4 minuts. No ha tocat ni la pilota. La decisió de fer-lo jugar, una falta de respecte.