Fanzone
El Barça contra l'Espanyol
Foto: El Barça contra l'Espanyol | Europa Press
Espanyol-Barça

El Barça busca assaltar Cornellà i un Espanyol ofegat en el descens

Temps de lectura: 2 minuts
El Barça contra l'Espanyol
Foto: El Barça contra l'Espanyol | Europa Press

Per a un culer, apoderar-te de Cornellà i a més guanyar la Lliga no té preu. El Barça vol assaltar aquest diumenge a les 21.00 h a un Espanyol ofegat en el descens i recordar què significa aixecar la Lliga quatre anys després.

Per què és important? L'equip de Xavi Hernández té l'oportunitat de proclamar-se matemàticament campió de la competició domèstica, la número 27 per les vitrines del museu. Per fer-ho, ha de guanyar al RCDE Stadium, estadi d'uns pericos necessitats de victòries: són dinovens i estan a quatre punts de la salvació.

Què en sabem? 90 minuts. Això és el que li queda al Barça per a poder aixecar aquesta anhelada Lliga, ni més ni menys que a Cornellà, el malson més terrible per un perico.

  • Els blaugranes han anat fent els deures a la competició a empentes i rodolons. Però realment, de la mateixa manera que en la universitat un aprovat són 6 crèdits, aquí una victòria són tres punts. Pocs recordaran aquell 1-0 tan recurrent, més enllà dels talibans de l'estil i de l'ADN Barça. 
  • Xavi ja ha deixat clar que vol guanyar la Lliga com més aviat millor i no és per a menys: aconseguir el títol dona pau i tranquil·litat a un equip envoltat de caos constant amb Negreira, Montjuïc i Messi a dalt i a baix.
  • L'Espanyol viu sumit en el dramatisme amb el seu més que probable descens. Els de Luís Garcia no surten del forat en el qual s'han ficat i la urgència de la seva situació converteix en gairebé un manament guanyar a Cornellà.

En xifres: A falta de jugar-se 5 jornades (15 punts), el Barça es troba a 14 del Madrid i a 13 de l'Atlético de Madrid.

  • Fins i tot podria donar-se l'ocasió que els seus fidels competidors punxin i, per tant, que el Barça sigui campió abans de l'excitant derbi a Cornellà.  

L'anècdota: El tècnic del Barça ha recordat Piqué a la roda de premsa prèvia al partit. El defensa blaugrana també formava part de l'equip fins a la seva retirada i, doncs, també seria campió:

  • “Si guanyem, avisarem Piqué perquè celebri la Lliga amb nosaltres, ha assegurat Xavi.

Per acabar: Desfilades d'entrenadors i futbolistes, canvis de cicles i revolucions. Un equip en constant construcció que vol aixecar un títol gairebé oblidat des d'un tal Ernesto Valverde el 2018-2019.

Categoria: Fanzone