Fanzone
Kings League

Indignació pel veto del català a la Queens League: "Habla en castellano"

Temps de lectura: 2 minuts

Un episodi on el català és menystingut a la Queens League ha fet bullir les xarxes. Enmig d'una disputa durant la segona jornada de la competició femenina que dirigeix Gerard Piqué s'ha sentit com a les àrbitres se'ls recorda constantment que la preferència ha de ser parlar en castellà.

Per què és important? La Queens i la Kings League és un nou format esportiu que ha meravellat el món amb partits de futbol molt dinàmics i una nova manera d'apropar als més joves aquest esport.

La polèmica: Durant el partit Rayo de Barcelona vs Kuniesports una jugadora del primer equip va rebre una falta. Aquesta, des del terra, protestava en català la dura entrada i reclamava targeta groga: "No és targeta? Si em va al peu. No ho veus?".

  • L'àrbitra de seguida li argumenta el seu punt de vist, també en català, que no veu prou per amonestar amb una groga: "Estàs bé? És falta, és falta". Més jugadores del Rayo de Barcelona se li apropen i li segueixen protestant en català: "No és targeta? I la primera que em dona amb el peu a la cara tampoc?".
  • Davant d'aquesta conversa en la llengua catalana s'escolta com per l'orellera li avisen a l'àrbitra que ha d'abandonar el català. "Habla en castellano, habla en castellano", li reclamen repetidament. Per més tard tornar a explicar-li per l'orella a la col·legiada: "Recuerda hablar en castellano".

Reaccions: El tall de l'episodi ha corregut com la pólvora per les xarxes i ha aixecat la indignació de Twitter Catalunya. Molts usuaris han titllat l'acció de catalanofòbia i han carregat contra el president de la competició, Gerard Piqué, per no defensar la seva llengua materna.

  • Treballadors de la Queens League han explicat per aquest diari que aquests comentaris se li van fer per l'orella a l'àrbitra, i que en cap cas van dirigir-se a les jugadores, sinó que van ser un recordatori a l'àrbitra.

D'on venim? Aquest episodi se suma a la polèmica que va haver-hi amb les periodistes de la Queens, que pregunten a les jugadores després dels partits. Les periodistes més d'un cop els recorden a les jugadores que han de contestar en castellà, tot i que hagin engegat a parlar en català.

Categoria: Fanzone