Fanzone
El director esportiu del Barcelona, Jordi Cruyff
Foto: El director esportiu del Barcelona, Jordi Cruyff | Europa Press
Barça

Nou cop per Laporta: Jordi Cruyff també deixa el Barça

Temps de lectura: 2 minuts
El director esportiu del Barcelona, Jordi Cruyff
Foto: El director esportiu del Barcelona, Jordi Cruyff | Europa Press

El director esportiu del FC Barcelona, Jordi Cruyff, no renovarà contracte amb el club blaugrana a final de la present temporada, tal com han assegurat en un comunicat oficial.

Per què és important? Fa unes setmanes el club també va anunciar la marxa del director de futbol, Mateu Alemany, qui anirá a Anglaterra  a treballar a l'estructura de l'Aston Villa.

Què en sabem? En el comunicat, el club argumenta "el desig d'emprendre nous projectes professionals" com a motiu de la marxa de Cruyff del club.

  • L'entitat explica que Cruyff ha volgut expressar al president Joan Laporta el seu compromís d'ajudar el Club "en la transició cap a una nova estructura de l'executiva del futbol".
  • El Club, per la seva banda, agraeix a Cruyff la seva important aportació com a integrant de la Comissió Esportiva i li desitja "molta sort en el seu nou camí professional".
  • "En les dues temporades al club, la tasca de Jordi Cruyff  ha estat molt valuosa en les decisions futbolístiques i en la reconstrucció del primer equip", expliquen en el mateix comunicat.

Tot i això, és difícil no relacionar la seva sortida amb la marxa d'Alemany. La complicada situació econòmica del club contrasta amb els desitjos d'una part de la cúpula que diu públicament que estan fent el possible perquè Messi torni al Barça, mentre que Alemany i Cruyff creuen que s'haurien de prioritzar operacions troncals de l'equip. 

Què esperar? Així doncs, Cruyff deixarà el Barça el pròxim 30 de juny i el club haurà de pensar en una remodelació.

  • Sobre la substitució de Mateu Alemany, Laporta té al cap comptar amb l'exfutbolista Deco, que ara és propietari d'una agència de representació de jugadors al Brasil on figura el davanter barcelonista Raphinha.

D'on venim? La sortida de Cruyff del Barça es produirà dos anys després de la seva arribada a l'àrea de direcció esportiva. Es va convertir en una peça important d'aquesta àrea, convertint-se en la mà dreta del director de futbol, Mateu Alemany. 

Categoria: Fanzone