Fanzone
Els aficionats de l'Espanyol a Cornellà
Foto: Els aficionats de l'Espanyol a Cornellà | EFE/ Andreu Dalmau
Lliga

L'Espanyol ja sap quan el sancionaran i a què s'enfronta per la invasió d'ultres

Temps de lectura: 2 minuts
Els aficionats de l'Espanyol a Cornellà
Foto: Els aficionats de l'Espanyol a Cornellà | EFE/ Andreu Dalmau

Cornellà va viure un vergonyós episodi el darrer cap de setmana: La invasió dels seus ultres durant la celebració de la Lliga del Barça. Així, els pericos ja coneixen a què s'enfronten i quan s'aplicarà la sanció. 

Per què és important? El Barça va viure un dramàtic incident durant l'Espanyol-Barça (2-4). La invasió d'ultres va interrompre la celebració del títol de la Lliga dels de Xavi i ara els blanc-i-blaus ja coneixen quan se'ls aplicarà una sanció. 

Què en sabem? 

  • Entre 75 i 100 aficionats de l'Espanyol van saltar a la gespa del RCDE Stadium durant la celebració de la Lliga del Barça. 
  • El Comitè de Competició ha rebut una denúncia de la Lliga, i, per tant, ha obert un expedient extraordinari. Aquest comitè és la institució que realment pot sancionar per la via esportiva els pericos.

Què ha dit la Lliga?: "En finalitzar el partit, i durant la celebració del campionat de lliga per part dels jugadors i staff del FC Barcelona en el terreny de joc, es va produir una invasió del mateix per part de més d'un centenar d'aficionats locals, havent d'intervenir tant el personal de seguretat privada del club com els antidisturbis". 

A més, també afegeix que com era un partit d'alt risc es va incrementar el dispositiu de seguretat de 107 a 167 vigilants i de 390 a 460 auxiliars de seguretat.

Previsions: L'Espanyol, per tant, podria disputar sense cap restricció els partits contra l'Atlético de Madrid i l'Almeria d'aquesta temporada.

  • Competició seguirà els passos del Codi Disciplinari Federatiu: nomenar un jutge que estudiï el cas i aquest elevarà una proposta de sanció en un mes al Comitè.
  • La sanció es coneixeria a partir del juliol, quan l'Espanyol podria recórrer la decisió, i s'aplicaria la temporada següent.
  • Cal recordar que la majoria dels aficionats provenien de la grada inferior del Gol Cornellà i si l'incident no es considera greu, l'Espanyol podria enfrontar-se a multes econòmiques més baixes i al tancament parcial de l'estadi, no sencer. 

Visió global: Pel que fa a qualsevol mena de sanció legal, són els mossos els encarregats d'investigar els fets i seguidament, els òrgans de la Generalitat. Això fa que el procés s'allargui fins que hi hagi una resolució.

Categoria: Fanzone
Etiquetes: Lliga Barça