Fanzone
El Barça a Cornellà
Foto: El Barça a Cornellà | EFE / Andreu Dalmau
Espanyol(2-4)Barça

El Barça sepulta l'Espanyol i es proclama campió de la Lliga

Actualitzat: Diumenge, 14 de maig de 2023. 22:52
Temps de lectura: 2 minuts
El Barça a Cornellà
Foto: El Barça a Cornellà | EFE / Andreu Dalmau

El Barça va condemnar a l'Espanyol a Cornellà a una nit que cap dels dos anava a oblidar. Els blaugranes aixecarien el títol de la Lliga i els pericos, continuarien aquest camí ja gairebé inevitable cap al descens.

Per què és important? L'Espanyol va morir a Cornellà i el Barça va ser l'encarregat de sepultar-lo (2-4) amb els gols de Lewandowski, Balde i Koundé. El xiulet final embogia els de Xavi: per fi, eren campions de Lliga. 

Els motius

  • L'Espanyol no estava preparat per al que anava a viure en la seva pròpia casa. Cornellà va convertir-se en tot un infern i Balde, la seva bèstia negra.
  • Balde, tan acostumat a lluir-se entre ombres, irremeiablement acapararia tots els focus. El lateral del Barça s'encarregaria de filtrar un passi a Lewandowski i el polonès, ho faria fàcil, empenyent amb subtilesa la pilota i deixant a Pacheco sense opcions.
  • L'Espanyol no despertava del xoc, el Barça sol cuinar les jugades a foc lent i el gol tan aviat els havia deixat tocats.
  • Per si no en tinguessin suficient, Balde es desfaria d'Òscar Gil per a fer el segon i Lewandowski, el tercer. L'Espanyol estava ferit, unes ferides tan profundes com la distància que s'havia vist en la gespa. El Barça estava a quilòmetres llum dels pericos.
  • Els de Luis García van sortir a la segona part a resistir, era pel seu estadi i per la seva gent, si se n'anaven a segona, almenys volien fer-ho amb orgull. No obstant això, remar contra marea es convertia en tota una gesta, i hi ha cops en què sols els més forts poden suportar-ho.
  • Avui seria la nit dels laterals i Koundé, després d'un meravellós passi de De Jong, sepultaria als pericos amb el quart. Ja no hi havia escapatòria.
  • Puado marcava un gol que servia perquè l'Espanyol recuperés un mínim de fe. Els pericos posaven ànima i cor per a obrar el miracle i no sucumbir en l'intent i el Barça es descontrolava a la gespa mentre Joselu faria el segon.
  • Poc serviria el gol a l'últim sospir, el xiulet final anunciava que el Barça era campió. 

Els gols 

Situació actual: El Barça és campió de la Lliga 4 anys després. Els de Xavi poden presumir del títol domèstic gràcies al seu contundent triomf, però no ho faran fora de Cornellà.

Categoria: Fanzone