Espanyol(0-3)Barça

Les claus de la primera part: El Barça enfonsa l'Espanyol en la seva misèria

Temps de lectura: 3 minuts

El Barça arrasa l'Espanyol amb Lewandowski i Balde de protagonistes. Els culers fan el que volen a Cornellà i envien els pericos a les portes del descens.

Per què és important? 20 minuts va ser el que va durar viu l'Espanyol a Cornellà. El Barça va destruir qualsevol expectativa dels pericos abans del descans amb un omnipresent Balde, amb gol i assistència inclosa, i un encertat Lewandowski, amb doblet de gols.

Els motius

• 3 minuts en la gespa de Cornellà anaven a ser suficients perquè les espurnes saltessin: Koundé va rebre groga després d'un xoc amb Olivan mentre Busquets i Melamed viurien un estira-i-arronsa.
  • Balde, qui ja ens té acostumats a fer-la bona per la banda, va decidir que avui tocava tornar-ho a fer. Aquest filtraria una passada cap a Lewandowski i el 9, com a bon killer, la va ficar fins al fons de la xarxa de Pacheco. L'Espanyol rebria un gerro d'aigua freda en tan sols 11 minuts.
  • Balde estava disposat a guanyar ell sol el partit. Va sortejar a Òscar Gil i va batre a Pacheco. El 28 corria a celebrar-ho amb tota la banqueta i amb motiu: acabava de ficar molta terra pel mig davant un Espanyol que no trobava manera de curar-se les ferides.
  • Els blaugranes eren un vendaval, ni deixaven el seu setge ni s'adormien sobre els llorers. Els pericos, una mar de dubtes als quals no els sortia res. El descens començava a pesar i ni Lluís Garcia canviava la cara del seu equip.
  • Lewandowski faria el tercer, una dura maçada que enviava els espanyolistes a les portes del descens, frustrats de trobar-se a Ter Stegen parant les poques ocasions que tenien.

D'on venim?

• El Barça viu a Cornellà un ara o mai: és l'oportunitat perfecta per desfer-se de les crítiques per aquell 1-0 tan recurrent, les dels talibans de l'estil i les de lliga barata. Guanyar el títol domèstic després d'una sequera de 4 anys s'ha convertit en una necessitat, que ara es troba a 90 minuts.
  • La derrota de l'Atlético contra l'Elx despenja els matalassers de la Lliga, però el Madrid és el Madrid, i no va fallar contra el Getafe. Al Barça sols li val guanyar per trobar la pau del seu equipo enmig del caos extraesportiu que l'envolta.
  • L'Espanyol continua amb el seu dramatisme d'apropar-se a un descens que ja gairebé sembla inevitable. Una derrota a Cornellà contra l'etern rival seria massa, els pericos tenen la urgència de sortir del forat en el qual es troben.

Previsions: El Barça es troba a 45 minuts d'aixecar el títol de la Lliga. Si els culers guanyen a Cornellà, seran campions.

Categoria: Fanzone