Fanzone
El Barça contra l'Espanyol
Foto: El Barça contra l'Espanyol | Europa Press
Espanyol-Barça

Per què el Barça no podrà aixecar el trofeu de la Lliga a Cornellà?

Temps de lectura: 2 minuts
El Barça contra l'Espanyol
Foto: El Barça contra l'Espanyol | Europa Press

El Barça pot proclamar-se campió a la Lliga al derbi d'aquest diumenge contra l'Espanyol. Tot i això, a l'equip de Xavi no se li permetrà aixecar el títol de la Lliga a Cornellà encara que guanyin el partit. 

Per què és important? El Barça es troba a 90 minuts d'aixecar el títol a la Lliga 4 anys després. Si els de Xavi derroten l'Espanyol a Cornellà matemàticament seran campions a la competició domèstica. No obstant això, passi el que passi no rebran el trofeu a l'estadi perico.  

El motiu: La rivalitat del derbi català fa que la Comissió d'Antiviolència el consideri un partit d'alta tensió. És més, si el Barça guanya a l'Espanyol comprometria més encara la seva situació. Els pericos es troben en posicions de descens i si perden, les seves opcions a primera serien gairebé nul·les. 

  • La RFEF vol evitar que la celebració dels de Xavi s'entengui com una provocació davant la delicada situació que viuen els pericos. 

En detall: La tensió del derbi s'ha vist reflectida en diferents punts de Barcelona amb pintades que contenien insults cap a l'equip blaugrana (no sou rivals, sou l'enemic, Puto Barça i puta TV3, RCDE o mort).

Previsions: La RFEF vol que sigui l'Spotify Camp Nou el lloc en el qual el Barça rebi el trofeu. D'aquesta manera seria davant del seu públic i no hi hauria cap mena de conflicte. 

  • La idea seria aixecar-lo el següent cap de setmana: el Barça disputarà el seu partit contra la Real Societat el dissabte 20 de maig a les 21.00 h. 
  • Una altra opció seria aixecar-lo la penúltima jornada de la Lliga, el 28 de maig a les 19.00 h, quan el Barça rebrà al Mallorca.
  • Així mateix, el partit coincidirà amb l'últim encontre de Sergio Busquets amb la samarreta del Barça en casa. El capità culer va anunciar que a finalitzar temporada deixaria l'equip i fer-ho aquell dia permetria retre-li homenatge amb el títol. 
Categoria: Fanzone