Fanzone
La selecció espanyola celebra el triomf de la Nations League
Foto: La selecció espanyola celebra el triomf de la Nations League | Twitter / @SEFutbol
Nations League

Així van ser els penals que van donar el títol de la Nations League a Espanya

Temps de lectura: 2 minuts
La selecció espanyola celebra el triomf de la Nations League
Foto: La selecció espanyola celebra el triomf de la Nations League | Twitter / @SEFutbol

La final de la Nations League va acabar sense gols entre Espanya i Croàcia, després de 90 minuts molt igualats i amb ocasions clares pels dos equips. El marcador no es va moure i tot es va decidir en uns emocionants penals.

Per què és important? Els de Luis de la Fuente van aixecar el trofeu de la Nations League, la tercera edició d'aquest campionat que se celebra cada dos anys des de 2018. La selecció espanyola no guanyava un trofeu europeu des de l'Eurocopa de 2012.

Els penals: Espanya va superar Croàcia durant gran part del partit, però la final es va decidir als penals.

  • Tot semblava que Croàcia arribaria com a favorita als penals, però Espanya va demostrar que també sap com guanyar-los.
  • El conjunt va dominar, també, durant la pròrroga creant perill sobre la petita àrea dels croats. 
  • Als penals, Unai Simón va ser el gran protagonista després d'aturar-ne dos.

En detall: Durant els penals van marcar Vlasic, Joselu, Brozovic, Rodri, Modric i Mikel Merino. Llavors va arribar Majer i Unai Simón va endevinar el seu llançament. Asensio i Perisic també van marcar.

  • Tot va quedar pendent de Laporte, però la pilota va anar al travesser.
  • Va ser llavors el moment de Simón, el porter de l'Athletic Club es va fer gran davant de Petkovic i finalment Carvajal va marcar el penal decisiu per donar a Espanya el títol.

D'altra banda, al partit van jugar de titulars jugadors del Barça com Ansu Fati i Jordi Alba. També va disputar el partit Gavi.

  • Ansu Fati: "Ha estat una final molt intensa i al final ho hem pogut portar i estic molt feliç. La pressió no pesa. Simplement, estic agraït a Luis Enrique, a Luis De la Fuente i a Rubiales". Va fer referència al seu futur al Barça: "Tinc contracte amb el Barça i la meva intenció és seguir millorant i seguir creixent aquí".