Fanzone
El jugador del Barça James Nnaji
Foto: El jugador del Barça James Nnaji | @BarcaTimes
Racisme

Jasikevicius esclata pel racisme contra Nnaji: "Es parla molt de Vinicius, ara parlem nosaltres"

Temps de lectura: 2 minuts
El jugador del Barça James Nnaji
Foto: El jugador del Barça James Nnaji | @BarcaTimes

El racisme es va colar ahir en la final de l'ACB on el Barça es va proclamar guanyador. A l'arribada dels jugadors blaugrana WiZink Center de la capital espanyola es van sentir crits i insults racistes contra James Nnaji com "negre", "fill de puta" i "rates". El tècnic del Barça, Sarunas Jasikevicius, no ho va voler passar per alt i va denunciar els insults racistes d'un grup reduït d'aficionats blancs.

Per què és important? L'entrenador blaugrana va comprar els insults amb els quals va rebre fa un mes el jugador del Reial Madrid Vinicius  al camp de l'Atlètic de Madrid. 

Què ha dit? "Vull parlar del que va passar aquí. És una cosa lamentable. Jo crec que no pot ser. Escolto molt sobre Vinicius i ara hem de parlar nosaltres sobre el que passa", va dir Jasikevicius, visiblement enfadat.

  • "Això no va amb els valors del Real Madrid i amb els seus seguidors i hem d'estar molt enfadats". 
  • "Això no pot ser, em dona igual que sigui a un jugador del Real Madrid o del Barça o d'un altre equip. No pot ser. Això s'ha de controlar i hem de lluitar contra això i ho farem perquè és més important que el títol que hem guanyat".
  • "James és un noi meravellós i volem que això pari i es deixi de parlar d'això".

Què en sabem? Unes poques desenes d'aficionats blancs esperaven l'arribada dels blaugrana en autobús. A la sortida, s'aprecien els crits de "negre" quan el nigerià James Nnaji sortia del vehicle.

  • Tot seguit, un aficionat crida "Barça, racista. Espanya és madridista". En el tram final del vídeo, Miroticv és insultat amb el crit de "rata fastigosa".

Què diuen? El Barça ha condemnat "enèrgicament" els insults racistes en un breu comunicat publicat aquesta tarda.

  • "El club, que ha posat en coneixement de la competició els fets succeïts, espera una resposta ferma i exemplar per part de l'ACB en contra de qualsevol abús racial o verbal".

D'on venim? Aquest episodi racista es produeix dos dies després de la derrota del Reial Madrid en el segon partit de la final de la Lliga Endesa, quan els blancs no van saber perdre i van acusar l'àrbitre dels resultats. Rudy Fernández va insultar els àrbitres al túnel de vestuaris i Yabusele va colpejar objectes del vestíbul.

Categoria: Fanzone
Etiquetes: Barça Racisme