Fanzone
Els jugadors del FC Barcelona
Foto: Els jugadors del FC Barcelona | Europa Press
Champions

La decisió de la UEFA sobre el Barça a la Champions, imminent

Temps de lectura: 2 minuts
Els jugadors del FC Barcelona
Foto: Els jugadors del FC Barcelona | Europa Press

Incertesa al Barça. El futur del FC Barcelona a la Champions és imminent i el club ja dubta sobre quina podria ser la decisió de la UEFA

Per què és important? Jugar competicions europees és una gran font d'ingressos pel Barça i de no jugar la Champions, a part d'un dur revés esportiu, seria un sotrac econòmic.

Previsions: S'espera que a finals d'aquesta setmana o principis de la següent, la UEFA prengui una decisió sobre si deixar o no el Barça sense competicions europees la pròxima temporada.

  • Ara s'obren tres possibles escenaris: que no hi hagi conseqüències i el Barça pugui participar, que es produeixi una suspensió temporal o que no es prengui cap decisió fins que es resolgui el procediment penal obert.

D'on venim? L'últim moviment de la UEFA sobre el cas ha estat el d'enviar un formulari amb 71 preguntes al club blaugrana. L'organisme va exigir al club que havien de respondre com a màxim el 8 de juny.

  • A partir de la resposta del club, ara s'espera que es faci pública imminentment la decisió de l'organisme.

Context: El cas Negreira posa el club blaugrana al punt de mira per presumpta corrupció al món de l'esport. De fet, la Fiscalia ha denunciat al Barça per pagar durant anys quantitats milionàries a l'empresa de qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira.

  • També estan investigant el mateix Negreira, els expresidents blaugranes Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, els exdirectius del club Óscar Grau i Albert Soler i l'empresa de Negreira DASNIL 95 SL.
  • Quan va esclatar el cas Negreira, la UEFA va demanar informació al club per investigar els pagaments a José Maria Enríquez Negreira.
Categoria: Fanzone