Fanzone
Les jugadores de la selecció en un entrenament
Foto: Les jugadores de la selecció en un entrenament | Oscar J. Barroso / Europa Press
Selecció

Continua la tensió a la selecció: Les jugadores reben Vilda de braços plegats

Temps de lectura: 2 minuts
Les jugadores de la selecció en un entrenament
Foto: Les jugadores de la selecció en un entrenament | Oscar J. Barroso / Europa Press

Moltes de 'les 15 rebels' van decidir tornar a l'equip tot i les discrepàncies amb l'entrenador Jorge Vilda, però l'ambient a la selecció espanyola sembla que encara és tens.

Per què és important? Quinze internacionals van mostrar el seu rebuig a tornar a jugar amb la selecció per les discrepàncies amb el seleccionador Jorge Vilda.

Què en sabem? El gest d'algunes de les jugadores en una entrega de premis celebrat a Madrid mostra que la relació entre futbolistes i entrenador no és la desitjada.

  • Les 23 internacionals es trobaven a l'escenari quan el presentador de l'acte va demanar rebre al seleccionador Jorge Vilda.
  • Entre els pocs aplaudiments que s'escolten, no hi ha el de totes les jugadores. I és que la meitat de la plantilla decideix quedar-se de braços plegats i moltes de les cares de les jugadores acaben sent un reflex de la realitat.
  • De fet, una de les imatges més cridaneres és la de la millor jugadora del món, Alexia Putelles, que porta les mans a l'esquena quan es demana l'aplaudiment per Vilda.

En canvi: Companyes seves del Barça com Paralluelo o Codina s'uneixen als aplaudiments, però tímidament. 

En vídeo: Les imatges no han passat per alt a molts aficionats que han compartit el vídeo a les xarxes socials i ha generat una forta polèmica.

A més: Els usuaris també han destacat la manera com van ser presentades les jugadores. 

  • Alguns usuaris es queixen que van ser presentades "com si fossin bestiar". El presentador només destacava el nom de la jugadora i la seva procedència i no va fer cap referència a mèrits esportius, per exemple.

Context: La mala relació amb l'entrenador de la selecció ve de lluny. 

  • Un total de 15 futbolistes de la selecció espanyola van renunciar a jugar si no plegava l'actual seleccionador, Jorge Vilda. Les jugadores van enviar correus electrònics a la Reial Federació Espanyola de Futbol per comunicar el seu malestar.
  • Les jugadores asseguraven que no hi havia sintonia entre el grup i el cos tècnic, que el tracte personal no era adequat i que els mètodes d'entrenament estaven antiquats.
  • Per la seva banda, la Federació no va cedir i va apostar per mantenir a Vilda com a entrenador.