Fanzone
Carlos Alcaraz i Novak Djokovic, felicitant-lo en acabar el partit
Foto: Carlos Alcaraz i Novak Djokovic, felicitant-lo en acabar el partit | EFE
Tenis

El punt amb què Alcaraz ha derrotat Djokovic: "Quan vaig néixer, ja guanyaves títols"

Temps de lectura: 3 minuts
Carlos Alcaraz i Novak Djokovic, felicitant-lo en acabar el partit
Foto: Carlos Alcaraz i Novak Djokovic, felicitant-lo en acabar el partit | EFE

El tenista Carlos Alcaraz s'ha coronat campió del torneig de Wimbledon aquest diumenge 16 de juliol en una autèntica batalla de tu a tu contra Novak Djokovic que ha meravellat tothom. En acabar, el joveníssim no ha amagat la seva sorpresa per la gesta que ha aconseguit davant d'una llegenda d'aquest esport: "Quan vaig néixer, ja guanyaves títols", li ha dit al serbi.

Per què és important? El prodigi murcià només té 20 anys i ha tocat el cel del món del tenis, exercint de número 1 en guanyar el tercer 'Grand Slam' de la temporada, a Londres, i batent el número 2 de la classificació, de 36 anys.

En profunditat: El partit ha acabat amb un 1-5, 7-6 (6), 6-1, 3-6 i 6-4. Unes cinc hores d'enfrontament de dues bèsties d'aquest esport. Una d'elles (Aclaraz) només fa dos anys que és professional i ha demostrat un repertori d'expert per remuntar un molt bon inici del serbi.

  • La possibilitat d'una nova derrota de l'espanyol contra Djokovic per nervis (com ja va passar a les semifinals del Roland Garros fa un mes) planejava sobre la Pista Central de l'All England Lawn Tennis & Croquet Club.
  • Tanmateix, Alcaraz ha revertit la situació al segon set, entestat a demostrar que és ell qui vol escriure la seva pròpia història i oferint un dur intercanvi gairebé constant entre els dos millors tenistes del moment.
  • Al tercer joc i després de signar diverses deixades marca de la casa, 'Nole' feia miques la raqueta perquè el murcià aconseguia un 'break'. Un servei efectiu en segona instància, ja que el serbi, forçat, ha acabat estavellant la pilota a la xarxa; Alcaraz, a terra, no s'ho podia creure.

Què ha dit Alcaraz? "És un somni fet realitat. És molt gran guanyar, però fins i tot si hagués perdut estaria orgullós de mi, fent història en aquest torneig, jugar una final contra una llegenda del nostre esport. Poder jugar aquestes rondes finals, un noi de 20 anys, no m'esperava ser aquí. És tot molt ràpid", ha reconegut als micròfons del torneig després, agraint la feina al seu equip.

  • Sobre la seva increïble adaptació a aquest terreny, ha dit que està "enamorat de la gespa", i ha afegit: "No m'esperava jugar a aquest nivell en tan poc temps. Són només quatre tornejos de gespa. Vaig guanyar a Queen's i ara Wimbledon. Estic molt content amb la feina, aprenc ràpidament i estic molt orgullós".
  • "Després del primer set vaig pensar que havia d'apujar el nivell o tothom estaria decebut", ha reflexionat, i li ha dedicat unes paraules a 'Nole', de 36 anys: "Em vas inspirar quan era un nen, vaig començar veient-te jugar, quan vaig néixer ja guanyaves títols".

Què ha dit Djokovic? El serbi s'ha desfet en elogis i ha reconegut que "mai" no s'ha enfrontat a un tenista com Alcaraz, perquè "el seu tenis és una barreja del de Rafa Nadal, Roger Federer i el seu mateix".

En resum: És el segon 'gran' d'Alcaraz després de guanyar el US Open de 2022, el seu sisè títol del 2023 i el 12è en total amb només 20 anys.

L'anècdota: Artistes a nivell internacional han vist l'enorme victòria d'Alcaraz des de la graderia de l'All England Lawn Tennis & Croquet Club. Brad Pitt, Hugh Jackman, Ariana Grande, Andrew Garfield, Tom Hiddleston o Daniel Craig són només alguns d'ells. 

Categoria: Fanzone