Fanzone
Carlos Alcaraz, a la final del Comte de Godó
Foto: Carlos Alcaraz, a la final del Comte de Godó | Europa Press
Tenis

Alcaraz torna a conquerir Barcelona i obre amb Tsitsipas una nova era

Temps de lectura: 3 minuts
Carlos Alcaraz, a la final del Comte de Godó
Foto: Carlos Alcaraz, a la final del Comte de Godó | Europa Press

El tennista espanyol Carlos Alcaraz ha guanyat aquest diumenge de Sant Jordi al grec Stefanos Tsitsipas (6-3 i 6-4) en la final del Barcelona Open Banc Sabadell.

Per què és important? El murcià ha sumat el seu segon títol i de forma consecutiva en el torneig Comte de Godó. Amb Rafa Nadal a dalt de tot (té 12 títols), Alcaraz és amb 19 anys un ferm candidat a succeir-lo en el tron.

A fons: L'espanyol ha mesurat les forces davant del grec Stefanos Tsitsipas, en la primera final entre aquests dos joves talents. Una hora i 18 minuts de joc. Una final ràpida sense èpica (6-3 i 6-4).

  • El número 5 del món no va poder en cap moment inquietar Alcaraz, número 2 en el rànquing ATP. El murcià va ser brillant en aquesta final, molt segur i fi en el seu joc. I, sobretot, va trasbalsar l'hel·lè amb un repertori de deixades i volees a la xarxa. Tsitsipas va voler entrar en aquest joc i va sortir-ne esquilat.
  • Fins a dos jocs en blanc es va anotar l'espanyol en el primer set, i van estar a punt de ser tres. Malgrat que Tsitsipas va trencar el segon dels serveis a Alcaraz, el murcià va aconseguir un immediat 'contrabreak' per tornar a posar el 2-2 al marcador. I, amb 4-3 al seu favor i servei per a l'atenès, el vigent campió va aconseguir un puntàs amb la seva segona bola de break per sumar el 5-3. I no va titubejar, anotant la primera màniga.
  • En la segona, va haver-hi una mica més d'història, però sempre amb la situació controlada per part de Carlos Alcaraz. Ensumava el seu segon Godó, el seu segon Barcelona Open Banc Sabadell consecutiu i sobretot la seva hegemonia sobre Tsitsipas. Superioritat plasmada amb el punt que li va donar el títol, una sacada a la dreta per sumar un altre joc en blanc.

A més: Amb una grada atapeïda en la Pista Rafa Nadal, clarament favorable a 'Carlitos', el murcià es va encoratjar i va fer aixecar dels seus seients l'afició barcelonina. En diversos punts va demanar el murcià que pugessin els decibels per festejar els seus 'winners' i les seves deixades amb precisió de cirurgià. Aquesta vegada ni el vent, de nou present, no va poder desajustar la seva punteria.

Què diu? L'espanyol ha atès els mitjans després de guanyar el Barcelona Open per "felicitar Stef per tot el gran que està fent".

  • "És espectacular tenir-te aquí i jugar contra tu, amb grans moments de tenis i pressionant-me per jugar el meu millor tenis per poder guanyar-te. Treus de mi el cent per cent. Gràcies per tot el que fas pel tenis. Viurem grans tornejos, grans partits, jugarem, espero, per la meva part, moltes finals més," ha augurat.

D'on venim? Alcaraz s'apunta així un quart triomf en sengles partits davant de Stefanos Tsitsipas. L'últim precedent eren els quarts de final del Godó 2022, en un partit en el qual van saltar espurnes i que feia pensar en una revenja per al d'Atenes.

A partir d'ara: Després d'estar fora de les pistes per una lesió, aquest torneig farà confiança a Carlos Alcaraz de cara al Mútua Madrid Open i al cada vegada més proper Roland Garros. De moment, segon Godó a la butxaca i aproximació cap al número 1 mundial, que podria recuperar si segueix amb aquesta tònica a la gira de terra batuda.

Categoria: Fanzone