Fanzone
Seleccionador de Zàmbia, Bruce Mwape
Foto: Seleccionador de Zàmbia, Bruce Mwape | Wikimedia Commons
Agressió sexual

El seleccionador de Zàmbia, acusat d'agressió sexual a les seves jugadores

Temps de lectura: 2 minuts
Seleccionador de Zàmbia, Bruce Mwape
Foto: Seleccionador de Zàmbia, Bruce Mwape | Wikimedia Commons

El seleccionador de Zàmbia, Bruce Mwape, ha estat acusat d'agressió sexual per múltiples de les jugadores que ha entrenat al llarg dels cinc anys al capdavant de l'equip. El cas l'ha destapat el diari anglès The Guardian amb testimonis de les jugadores i mentre el seleccionador està, a hores d'ara, competint amb l'equip zambià al Mundial.

Per què és important? Les jugadores asseguren que la Federació Zambiana té coneixement dels fets, i que va elevar el cas a la policia del país i a la FIFA, si bé, fins ara miren cap a una altra banda.

Què en sabem? La Federació assegura que no va rebre denúncies formals, "però ens ho prendrem seriosament i actuarem en conseqüència una vegada s'hagi resolt el cas". La FIFA ni tan sols s'ha pronunciat.

Els testimonis: "Vol enllitar-se amb gairebé tot l'equip", diu una de les jugadores. "Han de dir-li que sí a tot", assegura una altra, "Els hi fa sentir constantment que està per sobre d'elles, i no en la relació jeràrquica d'entrenador amb les seves jugadores".

  • Les jugadores insisteixen que "ha anat succeint al llarg de tots aquests anys".
  • També declaren que les van intentar "silenciar" i que per aquest motiu van deixar la selecció, "van amenaçar de castigar-les si obrien la boca. A més, no volen tocar el que ja funciona, i de cara a la galeria tenen un altre discurs".

Context: La selecció zambiana jugarà contra Espanya en la fase de grups del Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda.

  • Es tracta del primer Mundial del país i quan es va publicar l'article al The Guardian, "els resultats als partits de preparació estaven sent correctes".

En resposta: L'entrenador va respondre entre riures i amb to de burla un concís: "Sense comentaris", quan un periodista li va preguntar per les acusacions publicades al diari britànic.