Fanzone
La jugadora de la selecció de futbol femenina Jennifer Hermoso
Foto: La jugadora de la selecció de futbol femenina Jennifer Hermoso | EFE
Selecció espanyola femenina

Jenni Hermoso demana "mesures exemplars" contra Rubiales pel petó forçat

Temps de lectura: 1 minut
La jugadora de la selecció de futbol femenina Jennifer Hermoso
Foto: La jugadora de la selecció de futbol femenina Jennifer Hermoso | EFE

Jennifer Hermoso es pronuncia. La jugadora de la selecció femenina de futbol ha demanat aquest dimecres, a través del seu sindicat FUTPRO, que s'adoptin "mesures exemplars" contra el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales.

Per què és important? Fins ara la jugadora havia tingut un perfil baix per evitar fer més gran la polèmica, però a dos dies de què la RFEF decideixi sobre el futur de Rubiales, s'ha posicionat contundentment.

Què ha dit? El sindicat FUTPRO i l'agència de la jugadora s'estan encarregant de defensar els interessos d'Hermoso, i són els interlocutors en l'afer del petó sense consentiment de Rubiales.

  • En aquest sentit, FUTPRO ha emès un comunicat on mostra la seva “ferma i rotunda condemna” davant de conductes que “atemptin contra la dignitat de les dones”.
  • Reclama a l’RFEF que “implementi els protocols necessaris, vetlli pels drets de les nostres jugadores i adopti mesures exemplars”. “És essencial que la nostra selecció estigui sempre representada per figures que projectin valors d’igualtat i respecte”, afegeix.

A més: El sindicat insisteix que cal continuar avançant en la lluita per la igualtat, una lluita que les jugadores han liderat, i fa una crida al Consell Superior d’Esports perquè “doni suport i promogui activament la prevenció i intervenció davant de l’assetjament o abús sexual, el masclisme i el sexisme”.

  • “Des del sindicat estem treballant perquè actes com els que hem vist no quedin impunes, siguin sancionats i s’adoptin les mesures pertinents que protegeixin les futbolistes d’accions que creiem que són inacceptables”, conclou.