Fanzone
Pancarta de suport del Barça i el Club Amèrica a Jenni Hermoso
Foto: Pancarta de suport del Barça i el Club Amèrica a Jenni Hermoso | FC Barcelona
Violència masclista

Les jugadores del Barça donen suport a Hermoso amb una pancarta: "No estàs sola"

Temps de lectura: 2 minuts
Pancarta de suport del Barça i el Club Amèrica a Jenni Hermoso
Foto: Pancarta de suport del Barça i el Club Amèrica a Jenni Hermoso | FC Barcelona

Les futbolistes del Barça i excompanyes de Jenni Hermoso han mostrat públicament el seu suport en l'afer del petó de Luis Rubiales desplegant una pancarta amb un missatge clar i contundent: "S'ha acabat. No estàs sola!".

Per què és important? Les excompanyes de la Campiona del Món han aprofitat el seu primer partit de pretemporada a Mèxic per fer costat a Hermoso. Va vestir la samarreta blaugrana del 2019 al 2022 i està patint una dura campanya de desprestigi per part de l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i la seva família.

En detall: Instants previs al partit contra el Club Amèrica de les 4 de la matinada (hora espanyola), les jugadores alineades per ambdós equips per sortir d'inici han desplegat una pancarta i han posat amb ella.

  • El missatge de la pancarta incloïa els escuts del Barça i del club mexicà, el lema "No estàs sola!" i el hashtag "S'ha acabat", dos missatges utilitzats pels estaments esportius i socials per posicionar-se amb Jenni Hermoso i criticar Rubiales i la violència masclista.
  • També s'ha mostrat una samarreta amb el text "Jenni, per tu i per totes".

Context: Aquesta mostra de suport culer coincideix amb la filtració d'un vídeo d'Hermoso comentant el moment del petó amb les seves companyes de la Selecció. És la prova que l'expresident de la RFEF ha presentat a la FIFA contra la seva decisió de suspendre'l durant 90 dies abans de prendre una decisió final.

Per acabar: El Barça ha guanyat 0-2 al Club Amèrica, amb gols de Clàudia Pina i, als últims minuts, de la jove Judit Pujols al mític Estadi Azteca, escenari de la final de dos Mundials. Les culers jugaran el darrer partit amistós a terres mexicanes a Monterrey, contra el Tigres, el divendres 1 de setembre.

Categoria: Fanzone