Societat
El president de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: El president de la RFEF, Luis Rubiales | EFE / Juan Carlos Hidalgo
Cas Rubiales

La RFEF suspèn de sou i cotxe oficial a Rubiales

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: El president de la RFEF, Luis Rubiales | EFE / Juan Carlos Hidalgo

La Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) deixa sense salari ni cotxe oficial al president suspès, Luis Rubiales. També s'ha decidit privar-lo de qualsevol privilegi en qualitat d'un càrrec que ja no ostenta.

Per què és important? Aquest dilluns a la nit, els presidents territorials de la RFEF han demanat a Rubiales que dimiteixi "de forma immediata" després de la polèmica pel petó forçat a la jugadora Jenni Hermoso.

Què en sabem? Rubiales es queda completament sol defensant la seva innocència i ja s'han començat a aplicar els protocols interns a conseqüència de la seva suspensió com a president, per part de la FIFA.

  • Això es tradueix en una suspensió proporcional del seu sou, que era de 339.237,12 euros anuals nets, i d'altres complements a què tenia dret.
  • La Federació també obliga al seu 'expresident' a retornar dispositius com ordinadors, telèfons mòbils i tauletes que tenia com a president de l'entitat, segons El Mundo.

D'on venim? Tot i que aquesta era una mesura 'obligada', no deixa de ser un nou gest de Federació per donar l'esquena a Rubiales. De fet, aquest dilluns al vespre es va emetre un dur comunicat contra ell, demanant la seva "dimissió immediata".

  • Després d'una reunió que ha durat prop de sis hores els presidents han consensuat un comunicat en què acusen Rubiales d'haver "danyat amb gravetat" la imatge del futbol espanyol. Al text es felicita les jugadores pel triomf a la copa del món i alhora s'insta a una reestructuració orgànica "profunda i imminent" a la RFEF per encarar "una nova etapa".

A més, les coses es compliquen encara més per Rubiales a qui la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha obert diligències per investigar uns fets que podrien ser constitutius d'un delicte d'agressió sexual.

Finalment, aquest dimarts el ministre d'Esports, Miquel Iceta, ha volgut comparèixer després que la FIFA hagi estat qui ha mogut fitxa primer suspenent el president Rubiales dissabte passat.

  • Iceta ha dit que el Consell Superior d'Esports (CSD) ja ha respost la petició del Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD), que és qui ha de decidir sobre el futur de Rubiales, enviant la informació que s'ha demanat.
  • Aquest tribunal acostuma a reunir-se els dijous i caldrà veure llavors si s'avança per executar la seva suspensió o no.