Societat
L'assemblea de la RFEF
Foto: L'assemblea de la RFEF | EFE
Cas Rubiales

Els presidents de la RFEF canvien de parer i reclamen la dimissió immediata de Rubiales

Temps de lectura: 2 minuts
L'assemblea de la RFEF
Foto: L'assemblea de la RFEF | EFE

Gir de guió, ni els seus el volen. Els presidents territorials de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) han demanat al seu màxim dirigent, Luis Rubiales, que dimiteixi "de forma immediata" pels seus "inacceptables comportaments", després de la polèmica pel petó a la boca que va fer a la jugadora Jenni Hermoso.

Per què és important? Els presidents territorials eren el seu màxim suport dins de l'àmbit esportiu, i un cop aquests li han donat l'esquena, Rubiales es queda completament sol defensant la seva innocència.

En profunditat: Després d'una reunió que ha durat prop de sis hores els presidents han consensuat un comunicat en què acusen Rubiales d'haver "danyat amb gravetat" la imatge del futbol espanyol. Al text es felicita les jugadores pel triomf a la copa del món i alhora s'insta a una reestructuració orgànica "profunda i imminent" a la RFEF per encarar "una nova etapa".

A més: Per acabar d'amanir-ho la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha obert diligències contra Rubiales per investigar uns fets que podrien ser constitutius d'un delicte d'agressió sexual.

  • Segons informa en un comunicat, s'han rebut diverses denúncies contra Rubiales i ha obert diligències d'investigació preprocessals pels fets que "podrien ser constitutius d'un delicte d'agressió sexual".
  • La Fiscalia afegeix que a "la vista de les manifestacions públiques realitzades per Hermoso, l'acte sexual de Rubiales no va

A partir d'ara: S'espera que Pedro Rocha sigui el president interí de la federació i que comandi una nova etapa amb molts canvis interns per superar la profunda crisi que travessa la RFEF.

  • De fet, els presidents han donat suport de forma unànime a Pedro Rocha "perquè lideri una nova etapa on el diàleg i la reconciliació amb totes les institucions del futbol siguin les línies a seguir".
     
     
Categoria: Societat