Societat
La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, després de la reunió amb el sindicat FutPro
Foto: La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, després de la reunió amb el sindicat FutPro | EFE / Juan Carlos Hidalgo
Violència masclista

Yolanda Díaz: "Els seleccionadors que aplaudien a Rubiales no estan capacitats per continuar"

Temps de lectura: 3 minuts
La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, després de la reunió amb el sindicat FutPro
Foto: La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, després de la reunió amb el sindicat FutPro | EFE / Juan Carlos Hidalgo

La vicepresidenta segona i ministra de Treball en funcions, Yolanda Díaz, s'ha reunit aquest dilluns amb el sindicat majoritari de futbol femení, Futpro, per mostrar el suport a les futbolistes espanyoles.

Per què és important? L'oposició a Rubiales és unànime de l'esfera política i esportiva. Rubiales ha estat inhabilitat com a president de la RFEF i tothom està disposat a enderrocar el màxim dirigent del futbol espanyol, qui es va atrinxerar en el càrrec dient que Hermoso va consentir el petó a la boca. Fins i tot, les Campiones del Món han anunciat que deixen la Selecció.

Què ha dit? En una compareixença posterior a la reunió, Díaz ha assegurat que "els seleccionadors que aplaudien a Rubiales no estan capacitats per continuar en els seus llocs de feina". La vicepresidenta s'ha referit amb aquestes paraules als seleccionadors Luis de la Fuente i Jorge Vilda, després dels aplaudiments en el polèmic discurs de Rubiales.

  • "Qui aplaudeix una vulneració de drets, qui aplaudeix una presumpta agressió sexual, que a més és de manual, no han de continuar en els seus llocs", ha dit Díaz.
  • "Quan hi ha una agressió, del caràcter que sigui, s'ha de protegir a la víctima. Per tant, des de la meva opinió, no han de continuar", ha apuntat la vicepresidenta.

A més: La vicepresidenta també ha lamentat que hagi estat la FIFA qui fes el primer pas per inhabilitar Luis Rubiales, a l'espera que el TAD decideixi sobre la denúncia del CSD.

  • La líder de Sumar ha criticat la "tardança" del govern espanyol per actuar sobre el petó forçar de Rubiales a Hermoso.

D'altra banda, Díaz ha indicat que Inspecció de Treball ha posat en marxa una campanya de caràcter informatiu, amb la qual volen recordar als clubs esportius les seves obligacions en matèria d'igualtat.

  • La líder de Sumar ha explicat que el seu partit ha presentat una denúncia al Consell Superior d'Esports per l'escassa paritat de la RFEF: de 411 membres, només 38 són dones.
  • Per això Díaz ha sol·licitat que es convoqui amb caràcter extraordinari a la junta directiva de la RFEF perquè es dissolgui immediatament i sigui anomenada una nova que compleixi amb la paritat que estableix l'article 47.7 de la Llei de l'Esport.

D'on venim? Els entrenadors de la selecció femenina i masculina espanyola, Jorge Vilda i Luis de la Fuente respectivament, van trencar el seu silenci en uns comunicats on donaven suport a la jugadora Jennifer Hermoso. Tot plegat, però, 24 hores després d'aplaudir les paraules de Rubiales.

  • Un dia després, els dos seleccionadors van decidir desmarcar-se de les polèmiques declaracions de Luis Rubiales i unir-se a la multitud de condemnes contra ell.