Fanzone
El president de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: El president de la RFEF, Luis Rubiales | Europa Press
Selecció espanyola

Rubiales s’atrinxera: no dimiteix, anuncia mesures legals i critica a Hermoso

Actualitzat: Divendres, 25 d'agost de 2023. 13:37
Temps de lectura: 3 minuts
El president de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: El president de la RFEF, Luis Rubiales | Europa Press

S'atrinxera. Luis Rubiales no dimitirà com a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). Per contra, ha anunciat mesures legals contra diversos polítics que l'han acusat de cometre una agressió sexual i ha criticat la futbolista Jenni Hermoso pel comunicat amb què demanava "mesures exemplars" contra ell.

Per què és important? Quan ja es donava per fet que sucumbiria davant les colossals dimensions de l'escàndol que ha provocat amb el petó forçat la futbolista de la Selecció, el màxim dirigent del futbol espanyol ha passat a l'atac amb tota l'artilleria pesant. Així, no renunciarà i serà el govern espanyol qui hagi de forçar la seva inhabilitació a través del Consell Superior d'Esports (CSD).

El més rellevant: Després d'anunciar que no plegarà al capdavant de la federació, ha avisat que emprendrà mesures legals contra diversos dirigents polítics de Podemos que l'han acusat de practicar una "agressió sexual". També ha criticat la "xacra del fals feminisme" i la "manca de llibertats que hi ha en aquest país".

  • Ha carregat contra la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero, per haver titllat d'agressió sexual el seu petó forçat. "Els hi hauria de caure la cara de vergonya de saber què poden pensar les que han patit de veritat agressions sexuals", ha dit Rubiales, pretenent alçar-se com a representant del veritable feminisme.

Què ha dit? A l'Assemblea General extraordinària convocada per la RFEF per ratificar-li el seu suport i davant d'una sala d'actes plena, Rubiales ha refermat la seva versió del petó, ha criticat a Jenni Hermoso i ha disparat amb contundència contra el president de La Lliga, Javier Tebas.

  • "Des de fa cinc anys van contra mi per terra, mar i aire", ha reblat contra Tebas. És per això que també ha atacat el "fals feminisme", que l'ha "executat socialment" i l'ha fet objecte d'una "cacera".
  • Rubiales s'ha explicat i ha assegurat que va ser "un 'piquito'" més que un petó i que va ser "mutu i consentit". "Jo li vaig dir "un piquito?" i ella em va dir 'd'acord'", ha afirmat: "De veritat mereixo aquesta cacera?".
  • També ha insistit que no hi va haver "posició de domini" malgrat tractar-se del màxim dirigent del futbol espanyol i ella una futbolista. I ha criticat a Hermoso per haver passat del suposat consentiment al "silenci" i a fer després un comunicat que, assegura, no entén.
  • "No ens acomplexem i fem servir "campions" per referir-nos a homes i dones", ha dit en al·lusions a les paraules de Jorge Vilda, entrenador de la selecció espanyola, que va ser atacat per no usar el plural femení.

A més: Diversos cops, quan ha endurit el discurs contra l'actual corrent feminista, la sala ha aplaudit les seves paraules. A la part final del seu parlament ha cridat, tot generant sorpresa a tots els presents: "No dimitiré!".

  • Jorge Vilda i Luis de la Fuente, seleccionadors femení i masculí, s'han desfet en aplaudiments davant les paraules de Rubiales.