Societat
Imatge del partit del Gamper a l'Estadi Johann Cruyff
Foto: Imatge del partit del Gamper a l'Estadi Johann Cruyff | FCB
Violència masclista

"Rubiales dimissió!": l'afició del Barça clama contra el president de la RFEF

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge del partit del Gamper a l'Estadi Johann Cruyff
Foto: Imatge del partit del Gamper a l'Estadi Johann Cruyff | FCB

A falta de pronunciament públic del Barça, ja hi ha l'afició culer. L'Estadi Johann Cruyff ha acollit el clam unànime contra Luis Rubiales, a qui han demanat la dimissió pel seu petó sense consentiment a, precisament, l'exjugadora blaugrana Jenni Hermoso.

Per què és important? Les dimensions de l'escàndol són colossals. Ja són diverses les denuncies presentades contra el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), mentre que la FIFA ja ha anunciat un expedient contra ell, cada cop més acorralat per l'estament esportiu, polític i social.

En detall: El Barça disputa un partit contra la Juventus en el marc del trofeu Joan Gamper a l'Estadi Johann Cruyff a les 19 de la tarda d'aquest dijous 24 d'agost.

  • Els aficionats culers han esgotat les entrades disponibles per al camp on juga el primer equip femení, ple a vessar. I instants previs a l'inici del 'match', no han dubtat a expressar la seva opinió sobre la polèmica.
  • Com gairebé la resta de la societat, els assistents s'han posicionat amb Hermoso i han pronunciat crits de "Rubiales dimissió!" i "Rubiales, veste'n ja!". Ho han fet durant l'escalfament, però també just abans que comencés el partit.

Mentrestant: El Barça roman en silenci. Tal com ha publicat el diari 'Ara', la Junta Directiva de Joan Laporta ha decidit esperar a l'Assemblea General Extraordinària que la RFEF celebra divendres per pronunciar-se. Una posició qüestionada, tenint en compte el lema 'Més que un club' de l'entitat, caracteritzada per prendre partit en qüestions de tipus social i de drets de les persones.

  • El Getafe CF és l'únic club que s'ha posicionat oficialment sobre el tema i ha condemnat el comportament masclista de Rubiales. També ho han fet diversos entrenadors a títol personal, com Carlo Ancelotti (Reial Madrid) i Míchel (Girona).

Context: Aquest mateix dijous, s'ha conegut la decisió de la FIFA l'obertura d'un "procediment disciplinari" contra Rubiales pel petó i per agafar-se els testicles des de la llotja. Consideren que el seu comportament podria violar dos articles del Codi Disciplinari del màxim organisme del futbol a escala internacional.