Fanzone
El president de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: El president de la RFEF, Luis Rubiales | Zipi Aragón/Efe
Selecció espanyola

Totes les polèmiques i els escàndols que acumula la presidència de Rubiales a la RFEF

Actualitzat: Divendres, 25 d'agost de 2023. 17:01
Temps de lectura: 4 minuts
El president de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: El president de la RFEF, Luis Rubiales | Zipi Aragón/Efe

Un supervivent d'incendis que finalment ha acabat escaldat. Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, és sense cap dubte la figura més polèmica del món de l'esport, que ha sabut esquivar i sobreviure a totes les bombes que li han esclatat. De moment, intenta repetir-ho amb l'escàndol del petó forçat a Jenni Hermoso durant la celebració del Mundial.

Situació actual: Luis Rubiales s'ha atrinxerat i no dimitirà com a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). Per contra, ha anunciat mesures legals contra diversos polítics que l'han acusat de cometre una agressió sexual i ha criticat la futbolista Jenni Hermoso pel comunicat amb què demanava "mesures exemplars" contra ell.

En profunditat: Però, els aficionats del món del futbol saben perfectament que tot plegat és la cirereta d'un pastís farcit d'escàndols des que va ser posat com a president de la RFEF, i que fins ara havia sortit il·lès de tots. De fet, el càrrec de líder de la federació sempre ha estat envoltat per la polèmica. El predecessor, Ángel María Villar, va haver de dimitir després de ser investigat per casos de corrupció i tracte de favor a determinats equips.

Aterratge polèmic: nomenament de Hierro

Què va passar? El maig de 2018 va guanyar les eleccions per presidir la federació i mesos després va haver d'apagar el primer incendi. El llavors entrenador de la selecció espanyola masculina Julen Lopetegui, va firmar com a entrenador del Madrid a dos dies de l'inici del Mundial de Rússia. 

  • A Rubiales no li va tremolar el pols i el va fulminar i va posar a l'exjugador llegenda del Reial Madrid, Fernando Hierro. Aquest va resultar ser un autèntic fiasco.

Àudios i converses de negocis truculents

Què va passar? Com també el seu predecessor, Ángel María Villar, Rubiales també va seguir la guerra contra el president de La Lliga, Javier Tebas. Aquesta disputa va apujar el to quan van sortir a la llum àudios de Rubiales amb Gerard Piqué, jugador llavors del Barça, on parlaven del trasllat de la Supercopa d'Espanya a Aràbia Saudita.

  • S'escoltava al president de la RFEF fent negocis opacs i tractant a Piqué com un soci, i va ser acusat de desviar diners de la federació. Tot i això, no va dimitir i enlloc va pronunciar unes paraules surrealistes: "No garantizo que me puedan meter un kilo de cocaína en el coche".

Prostitutes pagades per la federació

Què va passar? Rubiales va ser denunciat davant de la Fiscalia Anticorrupció pel seu propi tiet i excap de gabinet, Juan Ribiales, per haver presumptament desviat diners federatius per pagar diverses orgies amb amics de Salobreña.

  • Es va crear un gran enrenou perquè hauria organitzat un esdeveniment en una casa de luxe emmarcat en "jornades de treball" que van acabar "orgies amb vuit o deu dones molt joves" pagats segons la denuncia "amb targetes d'empresa com la mateixa RFEF".

Masclisme i discriminació al femení

Què va passar? Durant la darrera Supercopa femenina que va guanyar el Barça va ser assenyalat per discriminació a les dones per no presentar-se a l'entrega de medalles de les campiones. En lloc d'això, va deixar-les a la taula on les jugadores les van recollir.

  • A més, ha estat al focus de les crítiques de les 15 jugadores que van decidir plantar-se i no anar a la selecció fins que no hi hagués canvis reals i una professionalització dins del futbol femení espanyol. Aquests comportaments han estat culminats amb el petó forçat a Hermoso que ha provocat una resposta contundent de la societat i una reacció en bloc de les jugadores a través del seu sindicat.
Categoria: Fanzone
Etiquetes: Futbol