Fanzone
Aitana Bonmatí, amb la copa de campiona del món
Foto: Aitana Bonmatí, amb la copa de campiona del món | Instagram
Polèmica

El BOE no només s'equivoca amb Ivana: tots els noms mal escrits de les Campiones del Món

Temps de lectura: 2 minuts
Aitana Bonmatí, amb la copa de campiona del món
Foto: Aitana Bonmatí, amb la copa de campiona del món | Instagram

El desencertat Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) que va condecorar per error la influencer Ivana Icardi en comptes de la futbolista de la Selecció Ivana Andrés no només es va equivocar amb el seu nom. Ara, les autoritats espanyoles ho han esmenat, juntament amb altres noms que apareixien mal escrits al text original.

Per què és important? L'errada és tan ximple com majúscula, ja que el document oficial que havia d'atorgar la Medalla d'Or de la Reial Orde del Mèrit Esportiu a les Campiones del Món, l'hi donava a la famosa argentina i germana del futbolista Mauro Icardi, i no a la capitana de la 'Roja' i jugadora del Reial Madrid. Però aquest no ha estat l'únic error.

El més nou: El Consell Superior d'Esports ha rectificat l'error que afectava a Ivana Andrés i el BOE publicat aquest dimecres 6 de setembre recull, ara sí, el seu nom.

  • També corregeix els noms mal escrits de quatre campiones del Mundial, entre elles tres futbolistes del Barça i una del Reial Madrid.

A fons: A banda d'indicar que "on diu 'Ivana Icardi Rivero' ha de dir 'Ivana Andrés Sanz', el text de rectificació esmena els següents errors.

  • En comptes d'Aitana Bonmatí Conca, al primer BOE apareixia 'Aitana Bonmatí Concas', afegint la lletra 's' al final del segon cognom. 
  • El text també recollia el nom amb què es coneix a Mariona Caldentey, però oficialment no es diu així: el nom real de la mallorquina és Maria Francesca Caldentey Oliver.
  • A més, a la també culer Catalina Coll Lluch li havien posat 'Catalina Coll Llunch'.
  • Per acabar, el BOE li havia canviat el segon cognom al nou fitxatge del Reial Madrid, la basca Ohiane Hernández Zurbano, i no 'Zurbarano'.

Què diuen? El Consell Superior de l'Esport, que és qui atorga aquestes condecoracions, ha dit que es tracta d'un "error humà". L'organisme presidit per Víctor Francos i depenent del Ministeri de Cultura i Esport també indica que ha enviat una carta de disculpes a Ivana Andrés, la principal afectada per la polèmica.

  • La futbolista ha reaccionat a tot plegat amb una imatge de to humorístic i irònic; concretament, amb un mem que resumeix la confusió sota el seu parer.

Categoria: Fanzone