Fanzone
Les jugadores de la selecció femenina celebrant el mundial
Foto: Les jugadores de la selecció femenina celebrant el mundial | EFE
Futbol femení

Les campiones del món rebutgen la convocatòria de la nova seleccionadora

Temps de lectura: 2 minuts
Les jugadores de la selecció femenina celebrant el mundial
Foto: Les jugadores de la selecció femenina celebrant el mundial | EFE

Les campiones del món mantenen el pols. Després de la convocatòria de la nova seleccionadora, Montse Tomé, on donava noms de jugadores que no tenien cap intenció de jugar amb la selecció espanyola fins que no s'adoptin mesures i canvis estructurals, les futbolistes han publicat un dur comunicat on expressen que no rebutgen anar a entrenar i jugar "per motius justificats".

Per què és important? Tot i ser convocades públicament, les jugadores campiones del món han mantingut el pols a la Federació per exigir millores.

Què han dit? Les jugadores estudien les conseqüències legals de no assistir a la cita i mostren disconformitat amb les accions de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Aquest és el comunicat íntegre:

  • "Les Jugadores de la selecció absoluta femenina de futbol volen manifestar, arran de la convocatòria i la posterior roda de premsa de la nova seleccionadora nacional, Montse Tomé, el següent: L'expressat en el nostre comunicat del 22 de setembre de 2023, deixa clar i sense cap opció a una altra interpretació la nostra ferma voluntat de no ser convocades per motius justificats. Aquestes afirmacions continuen plenament vigents.
  • Durant els posteriors dies a aquest comunicat, volem posar en coneixement públic que no s'ha transmès res diferent d'això a cap integrant de la RFEF, per la qual cosa demanem expressament que la informació que es transmeti públicament sigui rigorosa.
  • Nosaltres com a jugadores professionals d'elit i després de tot l'esdevingut en el dia avui, estudiarem les possibles conseqüències legals a les quals ens exposa l'RFEF en posar-nos en una llista de la qual havíem demanat no ser convocades per raons ja explicades públicament i amb més detall a la RFEF, i amb això prendre la millor decisió per al nostre futur i per a la nostra salut.
  • Sí que ens sembla rellevant assenyalar, en aquest sentit, que la convocatòria no s'ha realitzat dins del termini i en la forma escaient, de conformitat amb l'art. 3.2 de l'Annex I del Reglament sobre l'Estatut i Transferència de Jugadors de la FIFA, per la qual cosa entenem que l'RFEF no es troba en disposició d'exigir-nos acudir a aquesta. Lamentem una vegada més que la nostra Federació ens situï en una situació que mai haguéssim desitjat".


 


 

Categoria: Fanzone